Pizza met Parmaham

Meer lekkere pizza recepten vind je in ons overzicht met alle pizza recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 20 mins
- Hoeveelheid: pizza recept voor 1 persoon
Ingrediënten
Voorbereiding
1Kijk op ons recept voor pizzadeeg voor het bereiden van het deeg. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij in kleine stukjes. Pel de knoflook en sjalot en snij in stukjes. Scheur de plakken parmaham.
Bereiding
1Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de sjalot. Doe de tomaten erbij en breng op smaak met peper, zeezout, oregano en tomatenpuree. Zodra er een mooie sausstructuur ontstaat, kan de tomatensaus worden aangebracht op de het pizzadeeg.
2Bedek de pizza vervolgens met mozzarella. Zet de pizza vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de pizza uit de oven, bedek met de gescheurde plakken parmaham, rucola en schaaf er de Parmigiano Reggiano naar smaak overheen. De pizza met parmaham kan nu worden opgediend, dat wordt smullen! Buon appetitio!