Pasta met pistachepesto en ham

Pasta met pistachepesto en ham Pasta met pistachepesto en ham 0 0 5 0

september 27, 2015

Pasta met pistachepesto en ham

Over pasta met pistachepesto en ham

Dit recept voor pasta met pistachepesto en ham zijn wij afgelopen zomer tijdens onze vakantie op Sicilië een paar keer tegen gekomen op verschillende delen van dit Italiaanse eiland. Pistachenoten worden op Sicilië veel gebruikt in combinatie met pasta en dit is een van de vele recepten. De pistachepesto heeft van zichzelf een zachte notige smaak en deze zachte smaak wordt ondersteund met het zoutje van de ham. Eventueel kun je ook overwegen om een klein beetje room aan de pesto toe te voegen voor een iets vollere smaak, maar dit is natuurlijk een persoonlijke twist. Beide gerechten zowel met room als zonder zijn wij dit jaar tegen gekomen, dus hiervoor geldt niet dat dit goed of fout is... Overigens is het ook mogelijk om de ham te vervangen door pancetta. De pancetta dien je iets langer uit te bakken dan de ham in dit recept. Kortom, naast het recept wat je zojuist hebt gelezen zijn voldoende 'echte' Siciliaanse manieren om lekker te variëren. Vele plezier toegewenst met de bereiding van dit recept voor pasta met pistachepesto en ham. Buon appetito!

Meer pasta recepten vind je op onze pagina met alle pasta recepten.

Extra info over dit recept

  • Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

50g pistachenoten

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

100g Prosciutto di Parma (ham)

Voorbereiding

1Het voorbereiden van dit recept voor pasta met pistachepesto en ham is lekker overzichtelijk en bestaat slechts uit twee eenvoudige handelingen. Indien de pistachenoten nog in de schil zitten dan dien je de schil natuurlijk te verwijderen. Als je dit gedaan hebt, snijd je de ham in super kleine stukjes.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en laat deze langzaam heet worden zonder dat je hier boter of olijfolie in doet. Als de pan heet is, doe je de pistachenoten in de pan.

2Rooster de pistachenoten nu enkele minuten. Zodra je ziet of merkt dat de pistachenoten vet los laten, zijn deze voldoende geroosterd. Haal de pistachenoten uit de pan en laat deze weer terug koelen.

3Als de noten weer zijn afgekoeld, is het tijd om de pistachepesto te maken. Doe de pistachenoten in een vijzel en stamp deze helemaal fijn, zodat er een smeuïge textuur ontstaat.

4Verdun de pistachepesto met olijfolie, zodat de pesto een mooie gladde substantie krijgt. Proef de pistachepesto en breng deze desgewenst verder op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper. Als je tevreden bent over de smaak, dan is de pistachepesto klaar.

5Zet een kleine koekenpan op het vuur voor het bakken van de parmaham. Verwarm een klein beetje olijfolie en als deze heet is, doe je de fijn gesneden ham in de pan. Bak de ham 1 tot 2 minuten, zodat deze een klein beetje van kleur is veranderd en lekker knapperig is. Haal de pan daarna gelijk van het vuur.

6Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, dan voeg je eerst een eetlepel zeezout toe en daarna doe je pas de pasta in het water. Kook de pasta 'al dente'.

7Giet de pasta af en roer dan gelijk de pistachepesto door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Vervolgens schep je ook de stukjes ham bij de pasta en vergeet niet om ook het vet uit de pan erbij te doen. Alle smaak die in de pan zit, voegt wat toe aan dit recept voor pasta met pistachepesto en ham.

8Roer de inhoud van de pan nog een keer goed door en het is tijd om dit pasta gerecht op te dienen. Schep de pasta in mooie diepe pastaborden. Eventueel kun je nog een paar drupjes olijfolie over de pasta schenken. Dit recept voor pasta met pistachepesto en ham is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere pasta gerecht! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.