Asperges met Italiaanse ham

Asperges met Italiaanse ham Asperges met Italiaanse ham 4 0 5 1

maart 20, 2015

Asperges met Italiaanse ham

Over asperges met Italiaanse ham

Het is weer voorjaar en wat is er nou lekkerder om in deze tijd van het jaar heerlijke verse voorjaarsgroenten te eten. Vandaag staat er asperges op het menu, witte asperges om precies te zijn. Asperges zijn in Nederland verkrijgbaar in de periode van april tot en met een groot gedeelte van de maand juni. Asperges worden vanwege de delikate smaak ook wel het witte goud genoemd.

In dit recept voor asperges met Italiaanse ham worden de asperges logischerwijs vergezeld met Prosciutto Crudo en ook met Parmagiano Reggiano. Parmagiano Reggiano blijft toch een van de favoriete ingrediënten om mee te werken in de keuken van AllesOverItaliaansEten.nl, dus deze mag niet ontbreken. De ham wordt rijkelijk bestrooid met de Parmezaanse kaas en vervolgens worden de asperges hierin gerold. Wellicht dat je al een voorstelling kan maken van wat er gebeurt op het moment dat je die heerlijke asperge proeft in combinatie met de knapperige ham en de gesmolten Parmigiano Reggiano.

Meer recepten met asperges vind je in het overzicht met al onze Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: asperge recept voor 1 persoon

Ingrediënten

Witte asperges

Italiaanse ham

Parmigiano Reggiano

2 eetlepels olijfolie

Voorbereiding

1Schil de asperges met een fijnschiller. Begin ongeveer 5 tot 6 centimeter van de top van de asperge te schillen. Schil de asperges 2 keer rond om te voorkomen dat er te veel draden achterblijven. Als je de asperges hebt geschild, snij je de houtige onderkant eraf. Meestal is dit gedeelte van de asperge 1,5 tot 2 centimeter.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur en als het water nagenoeg kookt, doe je de asperges in de pan. Hou het water 5 minuten tegen de kook aan en draai dan het vuur uit. Laat de asperges 10 tot 15 minuten garen in het hete water in de pan. Zorg ervoor dat de asperges niet te ver door garen, dan verliest de asperge namelijk bite.

2Ondertussen leg je de plakjes Italiaanse ham naast elkaar neer. Voor dit recept is gekozen voor Prosciutto Crudo. Schaaf de Parmigiano Reggiano en beleg de plakjes ham hier rijkelijk mee. Als de asperges de gewenste textuur hebben, rol je de asperges in de ham, zodat de Parmigiano Reggiano er niet uit kan lopen.

3Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie gloeiend heet is, bak je de in ham gewikkelde asperges een paar minuten. Als de ham knapperig is en de Parmigiano Reggiano gesmolten dan is het de hoogste tijd om de asperges met Italiaanse ham op te dienen. Geniet van dit lekkere recept voor asperges met Italiaanse ham, buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

juni 5, 2016

Ciao Anja!

Bedankt voor de goede suggesties!
Ik hoop dat jij hebt genoten van dit lekkere asperge recept.

Groetjes, Tjerk

Anja

juni 3, 2016

Twee keer rondschillen is echt zo zonde van de asperge, als je goede verse asperges hebt totaal overbodig. Zet ze eerst een uur of twee in het water als je ze in de supermarkt gekocht hebt. Maar ga liever rechtstreeks naar de boer…

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.