Salade met Italiaanse ham

Salade met Italiaanse ham Salade met Italiaanse ham 0 0 5 0

juli 23, 2016

Salade met Italiaanse ham

Salade met Italiaanse ham

Deze lekkere frisse salade met Italiaanse ham heb je binnen een 'mum van tijd' op tafel staan. In Italië is het vaak zo dat een salade wordt geserveerd en dat je afzonderlijk olijfolie en balsamico kan toevoegen. Hierdoor heb je zelf de gelegenheid om dit zo te doseren dat dit helemaal is afgestemd op je eigen smaak. In dit recept hebben we je hier al een beetje mee geholpen door de hoeveelheden op basis van eigen ervaring te vermelden bij de ingrediënten. Een klein beetje zeezout en wat peper is absoluut aanbevolen.

In dit recept voor salade met Italiaanse ham is ervoor gekozen om de salade zo simpel mogelijk te houden, zodat alle smaken volledig tot hun recht komen. Het lekker zoete smaakje van de cherrytomaatjes tegenover de zoute smaak van de Italiaanse ham. Op de afbeelding in dit recept zie je Prosciutto Crudo, maar je kunt natuurlijk deze ham ook vervangen door bijvoorbeeld Parmaham of een andere soort die je lekker vindt. De smaken van de zoete tomaatjes en de zoute ham wordt ondersteund met de lekkere frisse dressing. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nog extra ingrediënten aan toe te voegen, maar ga hiermee niet helemaal los. We hebben het al zo vaak gezegd, maar de kracht van de Italiaanse keuken zit hem echt in de eenvoud en voor dit salade recept is dat echt niet anders. Hopelijk smaakt deze salade met ham jou net zo lekker als bij ons. Buon appetito in ieder geval!

Neem ook gerust een kijkje tussen onze andere salades.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: Salade recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

100g gemengde salade

250g cherrytomaatjes

3 plakken Italiaanse ham, bijvoorbeeld Prosciutto Crudo

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamico

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Voor het bereiden van deze salade spoel je allereerst de blaadjes van de sla goed schoon. Ondanks dat deze vaak al zijn gewassen, wil je natuurlijk uitsluiten dat er zand in je salade komt te zitten. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukken en scheur de ham alvast in wat kleinere plakjes.

Bereiding

1Als de blaadjes van de sla nagenoeg droog zijn, doe je deze in een salade schaal. Voeg daarna ook de stukjes gesneden tomaat toe en hussel de inhoud van de schaal goed door elkaar.

2Vervolgens maak je de dressing. De dressing is erg simpel, maar daardoor wel erg smaakvol. Pak een klein schaaltje of een kommetje en doe daar de olijfolie en de balsamico in. Voeg gelijk wat zeezout en wat peper toe, er roer de dressing dan goed door.

3Voeg de dressing bij de salade en zorg ervoor dat de blaadjes sla en tomaatjes met een mooi dun laagje worden bedekt. Als de inhoud van de schaal hiervan is voorzien, leg je de salade op een plat bord. Tot slot leg je de plakken Italiaanse ham op de salade. Deze salade met Italiaanse ham is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.