Risotto met rode wijn

Risotto met rode wijn Risotto met rode wijn 0 0 5 0

maart 13, 2015

Risotto met rode wijn

Neem ook gerust eens een kijkje tussen onze andere lekkere risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

350g Carnaroli rijst

2 eetlepels olijfolie

100g Pancetta

1 teentje knoflook

1 rode ui

250g kastanjechampignons

400ml rode wijn

400g gepelde tomaten van Mutti

1l kippenbouillon

Verse peper

Klontje roomboter

50g Parmigiano Reggiano (kaas)

Voorbereiding

1Snij de pancetta in kleine plakjes. Snij ook de knoflook en de rode ui in kleine stukjes. Halveer de kastanjechampignons, kleintjes hoeven niet perse te worden gehalveerd. Haal de gepelde tomaten uit het blik en snij deze klein.

Bereiding

1Gebruik een hapjespan met dikke bodem en hoge randen. Verwarm een klein beetje olijfolie in de pan en bak de pancetta hierin helemaal uit. Als de pancetta lekker knapperig en mooi bruin van kleur is, doe je ook de rode ui en de knoflook in de pan. Zodra de rode ui en de knoflook glazig zijn, gooi je ook de kastanjechampignons in de pan. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorbakken en doe dan de risotto in de pan. Zorg ervoor dat de risotto volledig bedekt wordt met het vocht uit de pan.

2Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Laat de rode wijn volledig absorberen door de risotto. Doe daarna het blikje gepelde tomaten in de pan en laat ook de saus die hier van afkomt volledig absorberen door de risotto. Soeplepel voor soeplepel voeg je nu de runderbouillon toe aan de risotto. Ook hiervoor geldt, laat de bouillon volledig absorberen, voordat je de volgende soeplepel bouillon toevoegt.

3Zorg ervoor dat de risotto langzaam gaar wordt, maar de korrel stevig en vochtig blijft. Om dit te controleren mag je vanzelfsprekend de risotto continue blijven proeven. Als de risotto een mooie textuur heeft, haal je de pan van het vuur en laat je het klontje boter smelten. Smelt de kaas en eventueel kun je nu nog verse peper naar smaak toevoegen. Zout is niet nodig, want door de Pancetta is het gerecht al voldoende zout van zichzelf. Doe een deksel op de pan en laat de risotto een paar minuutjes rusten voordat je het gerecht opdient.

4Risotto met rode wijn is een uitgesproken risotto recept en een heerlijk gerecht voor echte fijnproevers! Geloof het of niet, maar iedereen die dit gerecht op de juiste wijze bereidt, waant zich in een sterrenrestaurant. Buon appetito!

Serveertip

1Bewaar een plakje pancetta en bak deze voor de duur van 15 tot 20 minuten in de oven op bakpapier. De temperatuur van de oven dient 180 graden te zijn. Bak de pancetta net zo lang tot deze lekker knapperig is. Knapperige pancetta is een ware traktatie en een super lekkere toevoeging op risotto met rode wijn. Enjoy!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.