Pasta pesto parmaham

Pasta pesto parmaham Pasta pesto parmaham 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta pesto parmaham

Over pasta pesto parmaham

Pasta pesto met parmaham is toch net weer even anders dan standaard pasta met pesto. Parmaham heeft van zichzelf natuurlijk een sterke, zoutige smaak. In dit gerecht dient de parmaham echt als smaakmaker want de pesto in natuurlijk de absolute hoofdrolspeler in dit gerecht. Als je liefhebber bent van pasta pesto en daarnaast van vlees houdt is dit gerecht een welkome afwisseling.

Meer lekkere recepten met pesto, parmaham of pasta vind je op onze pagina met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

2 tablespoons olijfolie

Klontje roomboter

1 rode ui

1 bolletje knoflook

100g parmaham

185g groene pesto

125ml demi creme fraiche

Pijnboompitjes

Parmigiano Reggiano

Verse basilicum

Voorbereiding

1Snij de rode ui, knoflook en parmaham in kleine stukjes.

Bereiding

1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2Smelt de roomboter samen met de olijfolie in een koekenpan. Fruit in het mengsel van roomboter en olijfolie de rode uit samen met de knoflook en de pijnboompitjes. Doe dit ongeveer 2 minuutjes en bak dan de parmaham kort mee. Dit moet eigenlijk zo kort dat de parmaham alleen van kleur is veranderd, maar niet is door gebakken.

3Doe ook de groene pesto in de pan en verwarm deze. Voeg tot slot ook de crème fraîche toe. Zodra de crème fraîche een mooi geheel vormt met de pesto is de saus klaar.

4Haal de saus van het vuur, giet de pasta af en doe dit samen in 1 pan. Zorg ervoor dat alle pasta goed saus pakt en je kunt de pasta met pesto serveren. Garneer de pasta met pesto en parmaham met wat Parmagiano Reggiano en een blaadje verse basilicum. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met pesto en parmaham! Buon appetito!

Serveertip

1Om het gerecht iets frisser te maken kun je cherrytomaatjes gebruiken. Nadat de crème fraiche gemengd is met de pesto, laat jij een aantal gehalveerde cherrytomaatjes een paar minuutjes opwarmen in de saus.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.