5 x Italiaans eten in Little Italy NYC

Geplaatst op 4 oktober 2021 door Tjerk KleismaGeen reacties
Little Italy NYC - 5x Italiaans eten

Rond de jaren 1900 woonde maar liefst meer dan de helft van alle Italianen die naar New York City geëmigreerd waren in Little Italy. Destijds strekte de buurt zich uit van East Houston tot Chambers Street, en van Broadway tot de Bowery. Ondanks dat deze wijk in Manhattan niet meer is wat het geweest is, kent Little Italy nog steeds enkele pareltjes die je zeker niet mag missen als je liefhebber van Italiaans eten bent. Ontdek hieronder meer over la dolce vita in New York.

Little Italy in New York – Amerika

De term “Little Italy” verwijst naar een migrantenwijk in een plaats met veel Italiaanse inwoners. In deze wijken vind je een belangrijke invloed van de Italiaanse cultuur, bijvoorbeeld wat betreft de taal, de kunst, de winkels maar ook zeker de restaurants.

“Little Italy” in Manhattan, New York, is zo’n wijk. Het is notabene de bekendste Italiaanse migrantenwijk ter wereld. De eerste Italianen emigreerden hiernaartoe om op zoek te gaan naar werk. Een groot deel van hen, met name veel immigranten uit Napels en Sicilië, begonnen een pizzeria, delicatessenzaak of restaurant. Vandaag de dag vind je in Little Italy nog steeds vele culinaire adresjes, van eenvoudige eetgelegenheden tot sterrenrestaurants.

1. Lombardi’s

Dit is een bekende toeristische bestemming, maar in tegenstelling tot veel andere hotspots in Little Italy heeft het zijn status niet voor niets verdiend. Lombardi’s werd in 1905 opgericht en mag zich de eerste pizzeria van de Verenigde Staten noemen. Lombardi’s in Spring Street kreeg in 1905 een vergunning van de stad en was daarmee officieel de eerste pizzeria in Amerika. Veel van de beste pizzabakkers van New York leerden hun vak bij Gennaro Lombardi en openden enkele van de beroemdste pizzeria’s van de stad, waaronder Totonno’s, Patsy’s en John’s. Meer dan 100 jaar na de opening staan de sublieme, licht geblakerde pizza’s met San Marzano-tomaten en verse mozzarella bij veel New Yorkers bovenaan het lijstje van de absolute toppers. Daarnaast is het personeel van Lombardi’s bijzonder gastvrij.

2. Ferrara Bakery and Café

Ferrara is Amerika’s eerste espressobar en opende zijn deuren in 1892, hetzelfde jaar dat Ellis Island begon met het verwelkomen van nieuwe immigranten. Sindsdien is bijna alles in New York veranderd, behalve Ferrara’s focus. Van cannoli tot roomsoesjes, van gelato tot Pignoli-koekjes, dit café blijft de klassiekers serveren. Ondanks dat Ferrara een toeristische trekpleister is geworden, is het nog steeds een must als je op zoek bent naar een van de authentieke restaurants van Little Italy. Ferrara mag dan wel de eerste espressobar van Amerika zijn, het is niet de beste espresso. Sla de koffie dus even over en zet je zinnen op de zoete lekkernijen. Probeer als het even kan op een doordeweekse dag langs te komen, aangezien het in het weekend overvol kan zijn. De huisgemaakte hazelnootgelato is enorm romig en heeft veel smaak. De cannoli heeft een stevige buitenkant met een zoete ricottavulling, is niet te kaneelachtig en heeft een overvloed aan chocoladestukjes en gekonfijte citrusvruchten.

3. Rubirosa

Rubirosa lijkt hier al sinds jaar en dag te zitten, maar maakt in werkelijkheid deel uit van de nieuwe golf van Italiaanse restaurants in de buurt. Stap binnen onder de traditionele rood met witte luifel en bewonder de foto’s van het vroegere Italië en de intieme sfeer. Zelfs gezondheidsbewuste foodies of mensen met een glutenallergie komen hier aan hun trekken. In tegenstelling tot veel andere hotspots in Manhattan is Rubirosa ook geschikt voor grote groepen als je het van tevoren aankondigt, waardoor het perfect is voor verjaardagen en feestjes.

4. Peasant

Peasant’s deuren werden onder luid applaus van de buurtbewoners geopend, die hunkerden naar een stijlvol alternatief voor de traditionele eetgelegenheden in Mulberry Street. Alles wordt bereid in een houtoven. Voorgerechten worden op aardewerk aan tafel geserveerd en ruiken net zo goed als ze smaken. Knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden en specerijen worden hier rijkelijk gebruikt. De geuren komen je tegemoet vanuit de open keuken. Of kies ervoor om in de koele kelder te gaan zitten en waan je in de Toscaanse heuvels.

5. Il Cortile

Il Cortile is een Italiaans familierestaurant dat al sinds 1975 een toonaangevende eetgelegenheid is in Little Italy. Tot op de dag van vandaag blijft de familie Esposito toegewijd aan het presenteren van een indrukwekkend en innovatief menu aan hongerige New Yorkers. Vergeet ook zeker niet een van Il Cortile’s cocktails te proeven! De eetzaal lijkt wel uit een chique Italiaans hotel te komen en de ricotta cheese pie is perfect: niet te droog en niet te vochtig, niet te zoet en niet te zuur.

ESTA aanvragen om Little Italy te bezoeken

Zin gekregen om deze Italiaanse culinaire hoogtepunten in New York te ontdekken? Denk er dan aan dat je een ESTA nodig hebt. Zonder deze elektronische reistoestemming kom je het land niet in. Hiervoor hoef je gelukkig geen bezoek aan de Amerikaanse ambassade of het consulaat te brengen, want het ESTA kun je gewoon online aanvragen. Vanaf het moment van toekenning is de geldigheid van het ESTA maar liefst twee jaar. Tijdens deze geldigheidstermijn mag je meerdere reizen naar Amerika maken, zolang elke reis maar maximaal 90 dagen duurt.

0 Reacties

Alle velden zijn verplicht om een reactie toe te voegen.