Insalata di fave e pecorino (salade van tuinbonen en pecorino)

Insalata di fave e pecorino (salade van tuinbonen en pecorino) Fave e pecorino - salade van tuinbonen en pecorino 0 0 5 0

april 8, 2024

‘Fave e pecorino’ is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Dit gerecht van tuinbonen en pecorino-kaas staat symbool voor de essentie van de Italiaanse keuken, namelijk eenvoud, kwaliteit en seizoensgebondenheid. Wellicht is het ook het eenvoudigste gerecht uit de Italiaanse traditie, bestaande uit slechts 2 ingrediënten: tuinbonen en pecorino en soms nog een toevoeging van een straaltje olijfolie en een snufje zout.

Het aanbod van verse tuinbonen bereikt een piek in de lente en de Italiaanse markten liggen er dan ook vol mee. In dit recept breiden we de klassieker iets uit, met de toevoeging van rucola en veldsla (of een andere slasoort naar wens) op smaak gebracht met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Zo maken we van dit gerecht een volwaardige lichte lunch of bijgerecht zonder af te doen aan de eenvoud. Buon appetito!

Fave e pecorino - salade van tuinbonen en pecorino

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen

Ingrediënten

125 g diepvries tuinbonen of circa 600 gram verse tuinbonen in peul

2 handjes rucola en/of veldsla

30 g pecorino

3 eetlepels extra vergine olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

een paar blaadjes verse munt

zout en peper

Voorbereiding

1Als je verse tuinbonen gebruikt, haal de tuinbonen uit de peul en kook ze in licht gezouten water gedurende ongeveer 5-7 minuten, tot ze gaar zijn. Giet de bonen af en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen. Verwijder vervolgens de buitenste schil van de bonen (= dubbeldoppen).

2Als je diepvriestuinbonen gebruikt, kook ze dan volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water.

Bereiding van de salade van tuinbonen en pecorino

1Meng voor de dressing de extra vergine olijfolie en balsamicoazijn door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.

2Was en droog de rucola en veldsla, doe in een kom en meng de dressing erdoor.

3Rasp de pecorino met een grove rasp.

4Hak enkele blaadjes munt fijn.

5Maak de salade op: verdeel eerst de sla over 2 bordjes of 1 groter bord. Voeg de tuinbonen toe en de geraspte pecorino.

6Maak af met de fijngehakte munt, een straaltje olijfolie, zout en peper.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.