Gio’s Cusina Casalinga in Maastricht

Geplaatst op 1 januari 2018 door Tjerk KleismaGeen reacties
Gio's Cucina Casalinga

Vanaf zaterdag zijn we in Maastricht geweest om Oud & Nieuw te vieren. De afgelopen jaren hebben we vaker de jaarwisseling gevierd op een andere plek, maar doorgaans was dit in Italië en niet in Nederland. Vorig jaar bijvoorbeeld stonden we nog af te tellen voor de Duomo in Milaan, dit jaar dus in Nederlands meest Italiaanse stad 😉

In het verleden had ik al een keertje bij Mediterraneo gegeten, dus dit keer was de insteek om een nieuw Italiaans restaurant in Maastricht te ontdekken. Gelukkig is er het wereldwijde web met allerlei suggestie. De ene suggestie is overigens beter dan de ander, dus we besloten om tijdens het ontdekken van de binnenstad een reservering te maken. Zodoende konden we eerst met eigen ogen aanschouwen of we wilde reserveren.

Aan het Vrijthof zitten een aantal Italiaanse restaurants en uiteindelijk stapten we aan het einde van de middag binnen bij Gio’s Cucina Casalinga. Toen we vroegen of het mogelijk was om te komen eten gaf Gio zelf aan dat we tussen 20.00 en 20.30 uur een telefoontje konden verwachten. ‘Tafel gegarandeerd’ luidde de boodschap! Dat vonden we een prima idee. Zodoende konden we nog even bijkomen van de lange reis vanuit Leeuwarden en een middag rond slenteren in de stad.

Volledig volgens afspraak ging om 20.22 uur mijn telefoon over. ‘Met Gio, we hebben een tafel vrij’. ‘Ok Gio, we komen er snel aan!’. Toen we binnen kwamen, zag het er gezellig druk uit. Bijna alle tafels waren bezet en er liep vrij veel personeel rond. Het mooie aan dit restaurant is dat je moet eten wat de pot schaft. De gastheer komt zelf aan tafel vertellen wat er die dag te eten is. Als hoofdgerecht konden we kiezen uit ossenhaas, lamsrack en kreeft. Als tussengerecht was er Penne Aglio Olio en Ravioli met tomatensaus. En voor wat betreft de antipasti was er geen keuze, gewoon afwachten wat er op tafel werd gezet.

Ondertussen kregen we een fles bruisend water. Vrij snel daarna volgde de antipasti al. Dit zag er erg lekker uit. Op tafel stonden bruschetta’s met tomaat, verse tonijn, een salade met Parmezaanse kaas, meloen met Parmaham en een ‘mini-Caprese’ in de vorm van twee plakken tomaat met mozzarella en een blaadje basilicum. Kortom allemaal Italiaanse klassiekers, en dan bijzonder goed klaar gemaakt. De bruschetta’s hadden die heerlijke bekende grillsmaak en vooral de mozzarella die op de tomaat zat, was bijzonder lekker. Het leek wel alsof deze was aangemaakt met wat olijfolie en dat er ook wat zout en peper aan was toegevoegd. Dit was een prima start van dit etentje!

De tijd die tussen de antipasti en de pasta zat was prima. Ondanks dat het druk was, hoefden we helemaal niet lang te wachten. Als eerste werden de voorverwarmde pastaborden op tafel gezet. En daarna diende de serveerster de pasta op vanuit een grote schaal. Dit maakte natuurlijk indruk op ons en de pasta zag er goed uit. We hadden zowel Penne als Ravioli besteld, zodat we beide gerechten konden proeven. De Ravioli smaakte perfect! Deze was gevuld met ricotta kaas en de tomatensaus was fluweel zacht. Bij de Penne was ruimte voor verbetering. De pasta was te lang gekookt en daardoor niet ‘al dente’. Verder was de pasta in onvoldoende zout gekookt. Klein detail, maar bij zo’n simpel gerecht, kan dit het gerecht natuurlijk maken of breken.

Tussen de pasta en het hoofdgerecht zat iets meer tijd. En ook dat was prima, zodoende kon de pasta enigszins zakken, zodat er weer wat ruimte ontstond. Ik had de ossenhaas besteld en mijn ‘vegetarische’ vrienden had off the menu gebakken paddestoelen als hoofdgerecht. Doorgaans moet je bij een hoofdgerecht in een Italiaans restaurant zelf nog aardappeltjes en/of groente bij bestellen, maar dat was bij Gio’s niet nodig. Er werden meerdere schaaltjes op tafel gezet variërend van aardappeltjes, sperziebonen met rode ui, groene asperges in Gorgonzolasaus, spinazie, kwarteleitjes met witlof en romanesco, oftewel groene bloemkool en nog een salade. Bovendien werd de ossenhaas nog geserveerd met gebakken champignons en een klein beetje jus uit de pan. Aan tafel werden de bordjes opgemaakt en daarna kon het feest beginnen. Het was smullen geblazen, het één smaakte nog lekkerder dan het ander. Het vlees was perfect gebakken, dit vind ik altijd erg fijn. Echt precies goed. Je kon echt merken dat alles met liefde was klaar gemaakt.

Na het hoofdgerecht konden we enige tijd uitbuiken. Toen de serveerster weer kwam, vroegen we of er wellicht ook nog een toetje was. Dit zat weliswaar niet bij het menu in, maar we konden kiezen uit Tiramisu of Profiteroles. Het werd 2x de Tiramisu. Al schrijvende krijg ik het gevoel dat ik in herhaling val want deze smaakte ook errug lekker.

Nadat we het toetje op hadden, hebben we gelijk de rekening gevraagd. Uiteindelijk hebben we bijna 3 uur zitten tafelen en waren we helemaal voldaan. Als je een keertje in Maastricht bent en Italiaans wilt eten, dan kan ik je Gio’s Cusina Casalinga van harte aanbevelen.

In ons overzicht met blogs vind je overins meer reviews over Italiaanse restaurants!

0 Reacties

Alle velden zijn verplicht om een reactie toe te voegen.