Pizza met salami, paprika en basilicum

Geplaatst op 23 maart 2021 door Tjerk KleismaGeen reacties
Pizza met pikante salami en geroosterde paprika

Toen ik laatst toevallig op de website van Hello Fresh kwam, zag ik een recept voor pizza met paprika. Dit deed mij denken aan een pizza die ik wel eens had gegeten bij Renato in Amsterdam. Deze pizza was destijds belegd met pikante salami, geroosterde paprika en Gorgonzola. Kortom, een match van mijn favoriete ingrediënten die ik zelf ook vaak in huis heb.

Geïnspireerd door het recept wat ik online zag en de heerlijke pizza van Renato heb ik in al mijn wijsheid besloten de kastjes open te trekken om te kijken of ik deze zelf kon maken. Het resultaat hiervan zie je alvast op de bovenstaande afbeelding.

Overzicht met ingrediënten

Voor het maken van deze lekkere pizza heb je de volgende ingrediënten nodig.

 • 250 gram bloem
 • 20 gram gist
 • 120 ml lauw water
 • Zeezout
 • 1 blikje gepelde tomaten
 • Olijfolie
 • Oregano
 • 1 bol mozzarella
 • 6 plakken pikante salami
 • 1 rode puntpaprika
 • Een paar blaadjes verse basilicum

Voorbereiding

Als eerste ga je met het deeg aan de slag voor de bodem. Los het gist op in het lauwe water. Pak een houten plank en leg hier het bloem op en meng dit met een afgestreken theelepel zeezout. Leg het bloem in de vorm van een cirkel en maak an de buitenkant dikke randen. Voeg het water voorzichtig toe zonder overstroming en kneed het zodat er een mooi elastisch deeg ontstaat. Doe het pizzadeeg daarna in een kom en sluit deze af met een vochtige doek. Laat het deeg nu een uurtje rijzen.

Ondertussen heb jij hierdoor de tijd voor het bereiden van de geroosterde paprika en de pizzasaus. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in een aantal repen en verwijder de zaadjes. Leg deze daarna in een overschaal en besprenkel met wat olijfolie. Voeg een klein beetje zeezout toe en hussel de inhoud van de schaal lekker door elkaar. Zet de schaal in de oven voor de duur van 35 minuten.

Vervolgens kun je aan de slag met de saus. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en als deze warm is doe je de gepelde tomaten in de pan. Voeg zout naar smaak toe en laat de saus lekker pruttelen, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Zorg ervoor dat de saus niet te ver indikt, dus je moet wel een klein oogje in het zeil houden.

Bereidingswijze

Als het deeg voldoende is gerezen, dan rol je de pizza uit tot deze de juiste vorm heeft. Beleg de pizza vervolgens met de saus, daarna scheur je de mozzarella in stukje en leg je deze erop en tot slot de plakjes paprika en de geroosterde paprika. Doe de pizza in de oven voor de duur van ongeveer 12 tot 15 minuten. Een dikkere bodem duurt iets langer dan een dunne bodem. Als de pizza klaar is, haal je deze uit de oven en maak beleg je deze met de gekneusde blaadjes basilicum. Geniet van deze heerlijke pizza!

Pizza hack

Mocht je overigens geen zin of tijd hebben voor het maken van het deeg en/of de saus, dan heb ik deze simpele hack voor je. Koop een verse pizzabodem in de supermarkt. Bij de Appie kun je ook heerlijke pizzasaus halen van het merk Mutti. Dit scheelt je aanzienlijk in tijd. De echte ambacht verdwijnt dan wel enigszins, maar ieder heeft natuurlijk zijn of haar voorkeur.

En verder….

Ik kwam in dit overzicht met recepten een pizza tegen die mij inspireerde om deze te maken en te delen. Mocht je toch op zoek zijn naar een andere, kijken dan even tussen onze andere pizza’s. Buon appetito!

0 Reacties

Alle velden zijn verplicht om een reactie toe te voegen.