Citroenspaghetti

Citroenspaghetti Citroenspaghetti 0 0 5 0

februari 20, 2023

Pasta wordt in Italië als primo gegeten en pas daarna worden de groenten op tafel gezet vaak in combinatie met een stukje vlees of vis. Dit betekent dat het pastagerecht vaak simpel is en weinig ingrediënten bevat. Dit is ook het geval bij deze heerlijke citroenspaghetti; simpel maar wél boordevol smaak!

Kijk hier voor meer pasta recepten met lekkere en verrassende ingrediënten uit de supermarkt.

Citroenspaghetti

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 30 mins
  • 30 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen

Ingrediënten

300 gram (volkoren) spaghetti

3 el extra vergine olijfolie

2 tenen knoflook, uitgeperst

rode chilipeper (optioneel), fijngehakt

2 citroenen (bio), van 2 de rasp van 1 het sap

15 gram verse platte peterselie

zout

zwarte peper

Parmezaanse kaas

Bereiding van de citroenspaghetti

1Zet een pan met 3 liter water op het vuur en voeg als het water kookt 3 theepels zout toe. Kook de pasta al dente volgens de aangegeven tijd.

2Neem 2 soeplepels van het kookwater apart, dit heb je zo nodig.

3Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan op zacht vuur.

4Voeg de knoflook toe en de chilipeper toe en fruit 30 seconden.

5Voeg de helft van het kookwater toe en het citroensap.

6Giet de spaghetti af in een vergiet en voeg toe aan de saus. Meng er de peterselie, de citroenrasp en een straaltje olijfolie door. Voeg eventueel extra kookvocht toe.

7Schep op de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en zwarte peper.

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.