Citroenspaghetti
Pasta wordt in Italië als primo gegeten en pas daarna worden de groenten op tafel gezet vaak in combinatie met een stukje vlees of vis. Dit betekent dat het pastagerecht vaak simpel is en weinig ingrediënten bevat. Dit is ook het geval bij deze heerlijke citroenspaghetti; simpel maar wél boordevol smaak!
Kijk hier voor meer pasta recepten met lekkere en verrassende ingrediënten uit de supermarkt.

Extra info over dit recept
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: spaghetti recept voor 4 personen
Ingrediënten
rode chilipeper (optioneel), fijngehakt
2 citroenen (bio), van 2 de rasp van 1 het sap
Bereiding van de citroenspaghetti
1Zet een pan met 3 liter water op het vuur en voeg als het water kookt 3 theepels zout toe. Kook de pasta al dente volgens de aangegeven tijd.
2Neem 2 soeplepels van het kookwater apart, dit heb je zo nodig.
3Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan op zacht vuur.
4Voeg de knoflook toe en de chilipeper toe en fruit 30 seconden.
5Voeg de helft van het kookwater toe en het citroensap.
6Giet de spaghetti af in een vergiet en voeg toe aan de saus. Meng er de peterselie, de citroenrasp en een straaltje olijfolie door. Voeg eventueel extra kookvocht toe.
7Schep op de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas en zwarte peper.