Aardappelen met pesto

Aardappelen met pesto Aardappelen met pesto 0 0 5 0

maart 25, 2015

Aardappelen met pesto

Over aardappelen met pesto

Laatst moest ik terug denken aan een vakantie in Toscane. Op de terugweg zijn wij ook nog een aantal dagen in Liguria geweest, dit is de regio links bovenin Italië welke langs de kust tot aan de Franse grens loopt. Liguria staat culinair natuurlijk wereldwijd bekend om Pesto alla Genovese. In Nederland noemen wij deze pesto vaak kortweg groene pesto. Gedurende ons verblijf werden wij aangenaam verrast door een antipasti recept bestaande uit koude aardappeltjes met pesto. Dit lekkere recept voor aardappelen met pesto troffen wij zowel op de menukaart van een restaurant aan, maar ook op de bar van een wijnbarretje als 'hapje'. Aardappelen met pesto is een erg verrassende, maar super lekkere combinatie. Daarom kon ik het ook niet laten om dit recept te maken en te delen. Ik hoop dat jullie hier net zo van genieten als wij. Buon appetito!

Voor meer lekkere antipasti recepten, kun je gerust een kijkje nemen in ons overzicht met alle antipasti recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 aardappelen

50g basilicum

50g Parmigiano Reggiano

20g pijnboompitten

1 teen knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Schil de aardappelen en snij de aardappelen daarna in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in een paar grove stukken en schaaf de Parmezaanse kaas.

Bereiding

1Kook de aardappelen met wat zeezout. Zorg ervoor dat je de aardappelen niet helemaal doorkookt, maar dat deze nog lekker stevig zijn. Terwijl de aardappelen op het vuur staan, bereid je de pesto.

2Als je een vijzel hebt, dan kun je de pesto op de traditionele manier maken door alle ingrediënten 1 voor 1 toe te voegen en te vijzelen. Begin met de basilicum en voeg daarna de knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe. Beschik je niet over een vijzel, dan biedt een staafmixer of keukenmachine ook uitkomst. In dit geval kun je alle ingrediënten in 1x in het apparaat doen. Zodra je een mooie groene pesto hebt, dan is het tijd om deze te perfectioneren. Voeg de olijfolie toe, zodat de pesto een mooie textuur krijgt. Vervolgens proef je de pesto en breng je deze verder op smaak door wat zeezout en vers gemalen peper toe te voegen.

3Als het goed is, zijn de aardappelen inmiddels gaar. Controleer dit door er voorzichtig in te prikken met een vork. Spoel de aardappelen af met koud water, zodat het kookproces stopt. Zorg ervoor dat de aardappelen gelijk flink zijn afgekoeld. Laat de aardappelen na het afspoelen uitlekken en roer dan de pesto voorzichtig door de aardappelen. Dit recept voor aardappelen met pesto is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.