Italiaans vleesplankje

Italiaans vleesplankje Italiaans vleesplankje 0 0 5 0

september 18, 2017

Italiaans vleesplankje

Over dit Italiaanse vleesplankje

We zijn net terug van een korte vakantie in de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Puglia is de regio dit het 'hakje' van de Italiaanse laars vormt. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan op vakantie, want ik kon het niet nalaten om een klein kijkje te nemen in een echte Italiaanse keuken. Dit was de keuken van een van onze accommodaties, Masseria Salamina in het plaatsje Pezze di Greco.

Waar het bij een antipasti, in dit geval de Italiaanse vleesplank om gaat, is dat je de lekkerste soorten vlees in de regio selecteert en deze serveert aan je vrienden, familie, buren, kennissen, etc. Kortom iedereen die bij je over de vloer komt en die je iets lekker wilt voortzetten. In dit geval was dit al voor mij gedaan namens de chef van Masseria Salamina, maar ik mocht het wel zelf snijden op de snijmachine ;-)

Op dit plankje zie je dus typische soorten vlees uit de regio van Pezze di Greco / Fasano. Als je zelf op pad gaat in Nederland op zoek naar de lekkerste soorten vlees vind je wellicht hele andere soorten, maar het principe blijft hetzelfde. Of je nou Bressaola, Prosciutto di Parma of Pancetta haalt, haal gewoon het lekkerste en het meest verse wat er is en iedereen wordt vanzelf blij. Ik hoop dat je hier dan net zo blij van wordt als toen ik achter de snijmachine stond om deze plakjes te snijden. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

  • Hoeveelheid: antipasti recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

50g Capocollo

50g Salsiccia locale

50g Mortadella artigianale

50g Prosciutto

Bereiding

1De bereiding van dit Italiaanse vleesplankje is simpel. Zorg ervoor dat je het aller lekkerste vlees selecteert wat je kunt bemachtigen. Doorgaans kun je dit vinden bij de betere slagers of Italiaanse delicatessenwinkel.

2Daarna is het nog een koud kunstje om van het gekochte vlees een mooi plankje te maken. Zorg voor een mooie plank en leg het vlees zorgvuldig neer. Voor wat kleur kun je eventueel nog wat plakjes komkommer of een tomaatje neerleggen. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.