Carpaccio met dressing van pesto

Carpaccio met dressing van pesto Carpaccio met dressing van pesto 0 0 5 0

maart 25, 2015

Carpaccio met dressing van pesto

Over carpaccio met dressing van pesto

Dit recept voor carpaccio met dressing van pesto is een klassieker uit de Italiaanse keuken. Carpaccio is niets anders dan zeer fijn gesneden rundvlees wat rauw wordt geserveerd. De uitdaging is om die heerlijke delicate carpaccio perfect op smaak te brengen zonder dat je die verfijnde smaak van het rundvlees kwijt raakt. In dit recept wordt de carpaccio dus geserveerd met een dressing van pesto. Voor wat extra textuur van dit gerecht zijn er nog een paar pijnboompitten overheen gestrooid samen met wat grove vlokken Grana Padano kaas. Deze beide ingredienten worden ook gebruikt voor het maken van de pesto dressing. Geniet van dit lekkere carpaccio recept met pesto dressing. Buon appetito!

Op zoek naar meer antipasti recepten..? Bekijk dan onze pagina met het volledige overzicht antipasti.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: carpaccio recept voor 2 personen

Ingrediënten

100g carpaccio

50g basilicum

50g Grana Padano (kaas)

20g pijnboompitten

1 teentje knoflook

Olijfolie

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor carpaccio met dressing van pesto betreft eigenlijk alleen maken van de pesto. Tenzij je van plan bent om ook de carpaccio zelf te snijden met een vleesmachine, maar dit lijkt mij meer iets voor de slager. Daarom.... was de blaadjes basilicum en laat deze even drogen. Schaaf de Grana Padano kaas en hak de pijnboompitjes alvast een beetje fijn. Verwijder de schil van de knoflook en snij de knoflook in kleine stukjes. Als je deze stappen alvast hebt doorlopen, dan is het des te eenvoudiger om de dressing van pesto te maken.

Bereiding

1Doe de basilicum en de knoflook in een vijzel. Vijzel de blaadjes basilicum en de stukjes knoflook net zo lang tot deze beide ingrediënten helemaal in elkaar zijn opgegaan. Doe de pijnboompitten in de vijzel en ga verder met stampen. Zodra ook de pijnboompitten niet meer zichtbaar zijn, doe je de kaas in de vijzel. Herhaal dit principe en je bent al gelijk een heel stuk onderweg met je pesto dressing. Als het goed is, zit er in de vijzel nu een pesto van basilicum, knoflook, pijnboompitten en Grana Padano.

2Voeg flink wat olijfolie toe. Door wat meer olijfolie toe te voegen dan bij een normale pesto ontstaat eigenlijk automatisch een dressing. Proef de dressing van pesto en breng de dressing wat hoger op smaak door zeezout en vers gemalen peper toe te voegen. Proef de pesto dressing nog een keer voor de zekerheid en als je tevreden bent over de smaak, is de dressing klaar.

3Leg de plakjes carpaccio voorzichtig op een bord. Carpaccio is erg delicaat, dus probeer op te passen dat je deze niet per ongeluk kapot maakt. Vervolgens doe je een beetje van de pesto dressing op een lepel en verdeel de dressing hiermee over de carpaccio. Strooi er nog wat grove vlokken Grana Padano overheen en voeg nog een aantal pijnboompitten toe. Dit recept voor carpaccio met dressing van pesto is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.