Paprika met munt

Paprika met munt Paprika met munt 0 0 5 0

maart 25, 2015

Paprika met munt

Over paprika met munt

Dit recept voor koude paprika met verse munt hebben wij afgelopen zomer voor het eerst gegeten tijdens onze vakantie in Puglia. Puglia is overigens het uiterste zuiden van Italië precies in de hak. Wat ons erg opviel tijdens ons verblijf was dat in deze Italiaanse regio erg veel gebruik wordt gemaakt van munt als garnering. Zo ook in dit recept voor paprika met munt. Dit recept wat wij een paar keer hebben gegeten als antipasti en is super simpel te maken, maar de smaak is heerlijk. Dus als je een keer bezoek krijgt en je indruk wil maken op je gasten met een heerlijk Zuid-Italiaanse antipasti dan is dit heerlijk recept. Geniet van dit lekkere reept voor paprika met verse munt. Buon appetito!

Meer antipasti vind je op onze pagina met alle antipasti recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 10 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: antipasti recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

3 gele paprika's

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Een handje vol blaadjes verse munt

Voorbereiding

1Snij de gele paprika's per paprika in 3 plakken. Om de paprika's super snel in 3 plakken te snijden geldt een trucje. Snij de bovenkant van de paprika en zet deze op de kop. De onderkant van de paprika wijst nu naar boven en vanuit de punt van de paprika kun je nu heel eenvoudig de plakken snijden. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel deze met een dun laagje olijfolie. Daarna maal er je flink wat verse peper en zeezout over. Hussel de inhoud van de ovenschaal goed door elkaar.

2Zet de ovenschaal met paprika in de oven voor de duur van 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal even snel uit de oven om de paprika nog 1x door elkaar te scheppen. Zet de schaal vervolgens weer terug voor de resterende bereidingstijd.

3Na 40 minuten is de paprika normaliter helemaal gaar. Haal de schaal uit de oven en laat de paprika's nu helemaal afkoelen. Zodra de paprika's koud zijn, strooi je de blaadjes verse munt er overheen. Dit antipasti recept voor paprika met verse munt is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.