Linzensoep

Linzensoep Linzensoep 5 0 5 1

september 28, 2015

Linzensoep

Over linzensoep

Zodra de eerste koude herfstdagen zijn aangebroken dan is het bijna automatisch tijd voor lekkere stevige soep recepten. Dit recept voor Italiaanse rode linzensoep is echt zo'n typisch voorbeeld van een stevig soep recept. Naarmate je de linzen langer kookt, worden deze minder stevig en naar verloop van tijd vallen de linzen vanzelf een beetje uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat de soep lekker wordt gebonden.

Linzen zijn overigens super gezond en bevatten veel goed stoffen voor ons lichaam. Naast dat deze Italiaanse linzensoep erg gezond is, is de smaak ook erg lekker. Alle ingrediënten in dit recept zorgen ervoor dat deze linzensoep met recht een echte Italiaanse soep mag worden genoemd. Een ander kenmerk van Italiaanse soep is dat deze vaak met de hele familie wordt gegeten op een druilerige dag. Een goede stevige soep kan zelfs worden gezien als maaltijdsoep. Veel plezier met het bereiden van deze onvervalste Italiaanse linzensoep! Buon appetito!

Meer lekkere recepten voor soep zijn te vinden op onze pagina met soep recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 2 hrs
  • 15 mins

    2 hrs

  • Hoeveelheid: Soep recept voor 4 personen

Ingrediënten

300g rode linzen

Olijfolie

1 grote ui

1 teen knoflook

Italiaanse kruiden

2 wortels

2 stengels bleekselderij

2 aardappelen

400g gepelde tomaten

400ml groentebouillon

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1De voorbereiding van deze Italiaanse linzensoep bestaat voornamelijk uit flink wat snijwerk. Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snijd deze beide ingrediënten in kleine stukjes. Snijd de bovenkant en de onderkant van de wortel, schil deze en snijd vervolgens de wortel in grove stukken. Was de bleekselderij, snijd ook hier de bovenkant en onderkant af en snijd de stengels daarna ook in grove stukken. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.

Bereiding

1Voor het bereiden van deze linzensoep begin je met het verwarmen van de olijfolie in een grote soeppan. Als de olijfolie heet is, doe je de ui, knoflook en Italiaanse kruiden in de pan. Fruit deze ingrediënten gedurende 2 tot 3 minuten, zodat de smaak lekker los komt.

2Vervolgens doe je ook de wortel, bleekselderij en aardappel in de pan. Roer de ingrediënten goed door de inhoud van de pan. Laat de pan nu rustig 5 tot 10 minuten op het vuur staan.

3Voeg nu ook de linzen toe samen met de gepelde tomaten en de bouillon. Gebruik het lege blikje tomaten om deze te vullen met wat warm water en voeg dit eveneens toe.

4Breng de linzensoep nu op smaak met wat vers gemalen peper en zeezout. Alle ingrediënten voor deze Italiaanse linzensoep zitten nu in de pan. Zorg ervoor dat de linzensoep nu snel wordt verwarmd en draai het vuur daarna gelijk op zacht.

5De linzensoep mag je nu gerust 2 uur zachtjes laten pruttelen. Kom wel regelmatig bij de soep kijken en roer deze dan goed door.

6Als je denkt dat de linzensoep klaar is, dan proef je eerst of de linzen goed gaar zijn en natuurlijk of de soep voldoende op smaak is gebracht. Voeg desgewenst nog wat extra zeezout toe om de soep hoger op smaak te brengen. Als ook de linzen goed gaar zijn, dan is de linzensoep helemaal klaar. Geniet van dit lekkere soep recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

december 29, 2016

Ciao Monigque!

Zeker weten, wij blijven dit ook een lekker recept vinden!

Monique

december 28, 2016

Erg lekker! In combinatie met brood een makkelijke en volwaardige maaltijd.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.