Tomatensoep met rijst

Tomatensoep met rijst Tomatensoep met rijst 0 0 5 0

mei 5, 2020

Tomatensoep met rijst

Over tomatensoep met rijst

Dit heerlijke recept voor tomatensoep met rijst kwam ik tegen in het kookboek 'La Dolce Vita' van Tessa Kiros. Met uitzondering van de basilicum had ik alle ingrediënten in huis. Vaak staat dit groene plantje wel ergens in de keuken, maar vandaag helaas niet. Dit weerhield mij er echter niet van om toch aan de slag te gaan. Tomatensoep is natuurlijk altijd lekker, maar de variatie met rijst sprak mij erg aan. En ook zonder de basilicum is dit een heerlijk soep recept.

Om dit recept extra lekker te bereiden heb ik gekozen voor San Marzano tomaten. Deze tomaten staan bekend als de meest smaakvolle. Dus mocht je in de gelegenheid zijn deze te bemachtigen, dan zou ik dit zeker doen. Wij hebben vanmiddag tijdens de lunch in ieder geval zitten te smullen. Ik hoop dat jij hier net zo van geniet als wij vandaag hebben gedaan. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 45 mins
  • 5 mins

    45 mins

  • Hoeveelheid: soep recept voor 4 personen

Ingrediënten

Olijfolie

1 kleine rode ui

2 tenen knoflook

800g San Marzano tomaten

500ml water

50g riso van DeCecco

Peper

Zeezout

Parmezaanse kaas

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de rode ui en de knoflook. Snijd de rode ui zo fijn als mogelijk. Kneus de tenen knoflook en hak deze in grove stukken.

Bereiding

1Zet een soeppan op het vuur en verwarm daarin 5 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de fijn gesnipperde rode ui. Bak de ui 2 tot 3 minuten, zodat deze een mooi kleurtje krijgt.

2Voeg vervolgens ook de grove stukken knoflook toe. Bak deze eveneens 2 tot 3 minuten, zodat de smaak goed los kan komen.

3Doe daarna de San Marzano tomaten in de pan. Prak deze, zodat van de tomaten enkel wat grotere stukken overblijven.

4Schenk het water in de pan samen en voeg ook gelijk het zeezout en de peper toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Zodra de soep kookt, laat je deze gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen.

5Na 20 minuten doe je ook de rijst in de pan. Laat de tomatensoep nogmaals 20 minuten pruttelen, zodat de rijst mooi gaar kan worden. Proef tot slot of je tevreden bent over de smaak en voeg desgewenst nog wat extra zeezout of peper toe.

6Serveer de tomatensoep met rijst in diepe borden. Maak de soep af door er nog een klein scheutje olijfolie overheen te doen en rijkelijk te bestrooien met de Parmezaanse kaas. Geniet van deze lekker tomatensoep met rijst. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.