Auberginepuree

Auberginepuree Auberginepuree 0 0 5 0

maart 25, 2015

Auberginepuree

Over auberginepuree

In dit recept wordt de auberginepuree op typisch Italiaanse wijze bereid. De sjalotten, de knoflook en de kruiden zorgen voor een authentieke smaak. Eigenlijk kun je deze puree van aubergine zowel serveren bij een lekker Italiaans vlees recept, maar bij een goed visgerecht misstaat dit aubergine recept ook zeker niet. En mocht je nou toevallig auberginepuree maken en wat overhouden, dan kun je de volgende dag ook gewoon crostini's maken en er een lekkere laag van deze puree op doen. Succes gegarandeerd! Veel plezier met het bereiden met dit lekkere recept voor auberginepuree! Buon appetito!

Meer Italiaanse groente recepten vind je op onze pagina met alle Italiaanse groenten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 30 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 30 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: aubergine recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 aubergine

4 sjalotten

2 tenen knoflook

Zeezout

Vers gemalen peper

2 eetlepels Italiaanse kruiden

Voorbereiding

1Snij de aubergine in plakken van 2 centimeter. Zet de aubergine recht overeind in een vergiet en bestrooi ruimschoots met zeezout. De aubergine begint nu te zweten en verliest al haar vocht. Na ongeveer 30 minuten dep je de aubergine droog met keukenpapier. Terwijl de aubergine volop aan het zweten is, verwijder je van zowel de sjalotten als de knoflook de schil. Snij beide ingrediënten in grove stukken. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Nadat de aubergines flink hebben staan zweten en je deze hebt droog gedept, leg je de aubergine in een ovenschaal samen met de knoflook en de ui. Besprenkel de aubergine met een dun laagje olijfolie en bestrooi rijkelijk met zeezout en vers gemalen peper. Ook de eetlepel Italiaanse kruiden strooi je over de aubergine. Hussel de ingrediënten goed door elkaar, zodat alle kruiden en de olijfolie gelijkmatig zijn verdeeld over de aubergine.

2Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd, hussel je alle ingrediënten nog 1 keer door elkaar om ervoor de zorgen dat de inhoud van de schaal gelijkmatig gaar wordt. Na 40 minuten haal je de aubergine uit de oven. Pureer de aubergine tot een mooie gladde puree. Proef de auberginepuree en voeg desgewenst nog wat vers gemalen peper en wat zeezout toe. De auberginepuree is nu helemaal klaar.

3Serveer de auberginepuree in een mooie schaal. En om dit recept helemaal af te maken, strooi je nog wat verse peterselie in het schaaltje, dat ziet er natuurlijk mooi uit op tafel. Geniet van dit lekkere recept voor auberginepuree op Italiaanse wijze. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.