Linzen met pancetta en salami

Linzen met pancetta en salami Linzen met pancetta en salami 3 0 5 1

december 5, 2015

Linzen met pancetta en salami

Linzen met pancetta en salami

Dit recept voor linzen met pancetta en salami is een typisch Italiaans gerecht wat in Italie vaker wordt gegeten naarmate de herfst vordert en de winter zijn intrede doet. Linzen zijn erg voedzaam en vullen bovendien erg goed. Dit linzen recept is daarom geschikt voor 2 grote eters of 3 normale. Dit gerecht krijgt een lekkere uitgesproken smaak door de pancetta in combinatie met de tomaten en de bouillon. Eigenlijk de klassieke Italiaanse smaken zoals wij deze zo vaak tegen komen.

In de bereiding van dit recept wordt de salami apart bereid van de linzen. Dit heeft natuurlijk een reden. Salami heeft een erg krachtige smaak. Als je de salami gelijk vanaf het begin meebakt, dan overheerst de smaak te veel en wordt het gerecht bovendien erg zout. Het uitgebakken vet van de salami trekt dan in het hele gerecht, terwijl dit in deze bereidingswijze netjes van elkaar wordt gescheiden. In ieder geval veel plezier toegewenst voor de bereiding van dit lekkere onstuimige recept voor linzen met pancetta en salami. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • Bereiding: 1 hr 15 mins
  • 15 mins

    1 hr 15 mins

  • Hoeveelheid: Linzen recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

200 g groene linzen

100 g pancetta

100 g salami

1 ui

1 stengel bleekselderij

1 dikke wortel

400 g gepelde tomaten

400 ml runderbouillon

3 eetlepels tomatenpuree

2 takjes rozemarijn

2 blaadjes laurier

zeezout

vers gemalen peper

olijfolie

Voorbereiding

1Voor dit lekkere recept voor groene linzen met pancetta en salami zijn er een paar eenvoudige handelingen ter voorbereiding. Snijd de pancetta in flinterdunne stukjes. Zorg voor een salami van goede kwaliteit. Verwijder het velletje van de salami en snijd deze vervolgens in breedte in dunne plakjes.

2Verwijder de schil van de ui, was de bleekselderij en schil de buitenkant van de wortel. Snijd de groenten daarna in mooie kleine stukjes. Verwarm de bouillon alvast.

Bereiding

1Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan. Als de olijfolie heet is, doe je de pancetta in de pan. Bak de pancetta net zo lang tot dat het witte vet helemaal is verdwenen.

2Daarna doe je ook de linzen in de pan. Roer de linzen goed door de ingrediënten die reeds in de pan zitten, zodat deze smaken goed in de linzen kunnen trekken.

3Voeg tot slot ook de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de bouillon toe aan de linzen. Roer de inhoud van de pan wederom goed door. Vul het blikje van de gepelde tomaten 1x met water en voeg dit toe. Voeg tevens de takjes rozemarijn en de blaadjes laurier toe.

4Laat de linzen nu ongeveer een uur lekker koken, zodat deze mooi gaar worden. Als er na een uur nog te veel vocht in de pan zit, dan moet je dit volledig laten inkoken. Als blijkt dat er te weinig vocht in de pan zit, dan kun je natuurlijk gewoon nog wat toevoegen. Linzen hebben namelijk voldoende vocht nodig om goed gaar te koken.

5Als de linzen bijna klaar zijn, dan bak je de salami in een koekenpan zonder boter of olie. Als de salami lekker knapperig is, roer je deze tot slot door de linzen. Dit recept voor groene linzen met pancetta en salami is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Aurion

februari 20, 2022

Prima recept. Helaas is de stap om de wortel, uien en bleekselderij toe te voegen niet vermeld. Ik kan wel gokken dat het is tussen het bakken van de pancetta en de linzen. Maar zou fijn zijn om te vermelden.
Verder merkte ik dat ik echt veel meer vocht nodig had.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.