Paprika met broodkruim

Paprika met broodkruim Paprika met broodkruim 0 0 5 0

maart 24, 2015

Paprika met broodkruim

Over paprika met broodkruim

Paprika met broodkruim heet in het Italiaanse 'Peperoni con mollica' en wordt geserveerd als 'contorni, bijgerecht, bij vlees of vis. Op AllesOverItaliaansEten zijn paprika en knapperig broodkruim inmiddels 'usual suspects'. Paprika uit de oven is eigenlijk altijd een succes. En hetzelfde geldt voor knapperig broodkruim. Gevoelsmatig zou je deze 2 individuele onderdelen niet bij elkaar verwachten, maar toch is dit recept meer dan de moeite waard. Het knapperige broodkruim voegt echt iets toe aan de zoete zachte paprika. Veel plezier met het bereiden van dit bijzondere recept voor paprika met broodkruim. Buon appetito!

Bekijk ook onze andere recepten met paprika in de hoofdrol op onze pagina met alle Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Hoeveelheid: paprika recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 gele paprika's

2 groene paprika's

2 rode paprika's

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

6 plakken witbrood

1 teen knoflook

Voorbereiding

1Snij de bovenkant van de paprika's. Zet de paprika op de kop op een snijplank en snij met 3 soepele bewegingen de zijkanten van de paprika. Volgens mij is dit de meest eenvoudige en snelste manier om een paprika te snijden en de pitjes te verwijderen.

2Snij de korsten van het witbrood. Snij de plakken witbrood eerst in kleine stukjes en hak het brood daarna zo fijn als mogelijk. Verwijder de schil van de teen knoflook en snij de knoflook daarna in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

1Leg de stukken paprika in een ovenschaal. Maal wat verse peper over de paprika en bestrooi deze met zeezout. Besprenkel de paprika met een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat de paprika slechts met een dun laagje paprika is bedekt. Zet de schaal in de oven voor de duur van 40 minuten.

2Terwijl de paprika in de oven staat, heb je ruimschoots de tijd om het broodkruim te maken. Bedek de bodem van een koekenpan met olijfolie. Verwarm de olijfolie en als deze heet is, doe je de knoflook in de pan. Fruit de knoflook ongeveer 2 minuten en doe dan de kruimels brood in de pan. De kruimels brood zuigen zich gelijk helemaal vol met die heerlijke knoflook olie. Voeg gelijk wat verse peper en wat zeezout toe. Blijf net zo lang in de pan roeren tot het brood helemaal hard en knapperig is. Langzaam zie je voor je ogen het brood in broodkruim transformeren. Het is echt belangrijk om bij de pan met broodkruim te blijven, want anders neem je het risico dat het broodkruim verbrandt. Na ongeveer 6 tot 8 minuten is ook het broodkruim klaar.

3Als ook de paprika's klaar zijn, is het tijd om de paprika en het broodkruim samen te voegen. Om de paprika met broodkruim net zo op te dienen als op de afbeelding, doe je de ruim de helft van het broodkruim bij de paprika in de schaal. Roer het broodkruim goed door de paprika. Serveer dit gerecht in een mooie schaal en strooi dan tot slot ook de laatste broodkruim over de paprika. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.