Bechamelsaus

Bechamelsaus Bechamelsaus 0 0 5 0

maart 18, 2015

Bechamelsaus

Over bechamelsaus

Bechamelsaus is een veel gebruikte basis saus voor groente en bloemkool in het bijzonder. Maar op een website als AllesOverItaliaansEten.nl wordt bechamelsaus natuurlijk maar voor 1 recept toegepast... Ja, juist! Lasagne!!! En om de aller lekkerste lasagne te bereiden heb je natuurlijk ook de aller lekkerste bechamelsaus nodig. Het basis recept voor bechamelsaus kun je zelf helemaal perfectioneren door en bijvoorbeeld kaas in te smelten. Een paar suggesties zijn Gorgonzola, maar onze persoonlijke favoriet Parmigiano Reggiano doet het natuurlijk ook altijd goed, ook in bechamelsaus!

Meer recepten voor saus bij de pasta vind je in ons overzicht met pastasaus recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 15 mins
  • 15 mins

  • Hoeveelheid: pastasaus recept voor 2 tot 4 personen

Ingrediënten

300ml melk

25g boter

20g bloem

Zeezout

Verse peper

Bereiding

1Gebruik een pannetje met dikke bodem voor het maken van de bechamelsaus. Begin met het smelten van de boter. Als de boter een mooi kleur heeft en enigszins begint te borrelen, doe je de bloem bij de boter. Roer de bloem met een houten pollepel door de boter, zodat er een mooi glad geheel ontstaat, dit heet een roux. Laat de bechamelsaus nu nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes doorkoken, zodat de smaak zich volop kan ontwikkelen. Desgewenst kun je natuurlijk nog wat peper en zeezout toevoegen voor extra smaak. Hou de bechamelsaus goed in de gaten en roer regelmatig.

2Laat de roux 2 minuten zachtjes doorkoken op een zeer laag vuurtje, maar let er goed op dat de roux niet verkleurt. Het doorkoken van de roux zorgt ervoor dat er bij het bereiden van de bechamelsaus geen klontjes ontstaan. Na 2 minuten roer je de melk door de roux. Giet de melk scheutje voor scheutje bij de roux. Na ieder scheutje melk roer je de roux en de melk goed door elkaar, zodat de saus helemaal glad is, voordat je het volgende scheutje melk erbij doet. Vanzelfsprekend wil je voorkomen dat er klontjes in de bechamelsaus komen.

3Na 10 minuten is de bechamelsaus helemaal klaar voor verder gebruik!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.