Arrabiata

Arrabiata Arrabiata 0 0 5 0

maart 19, 2015

Arrabiata

Over Arrabiata

Arrabiata is de benaming van een van de bekende klassieke Italiaanse pastasauzen. Arrabiata betekent letterlijk vanuit het Italiaans vertaald boos of kwaad. Het woord Arrabiata wordt in deze pastasaus gesymboliseerd door de Spaanse peper, de peperoncino. Bovendien heb je er zelf controle over of je een boze pastasaus maakt of dat dit een woedende pastasaus wordt. In het eerste geval verwijder je de pitjes uit de Spaanse peper en in het tweede geval laat deze gewoon lekker zitten. Zodra je de saus hebt geproefd weet je wat het verschil is tussen boos en woest. Vaak wordt deze klassieke Italiaanse pastasaus geserveerd met de pastasoort Penne. En Penne all' Arrabiata prijkt dan ook op vele menukaarten van Italiaanse restaurants zowel in als buiten Italië.

Kijk op onze pagina met pastasauzen voor meer klassieke Italiaanse pastasauzen!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 25 mins
  • 5 mins

    25 mins

  • Hoeveelheid: pastasaus recept voor 4 personen

Ingrediënten

8 rijpe tomaten

1 Spaanse peper

1 sjalot

1 teen knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel Mutti tomatenpuree

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes zorgvuldig. Voor het ontvellen van tomaten kun je deze het beste met een kruisje insnijden aan de onderkant, 15 seconden onder dompelen in kokend water en daarna direct laten schrikken in ijskoud water of een bak met ijsblokjes. Vanaf het kruisje aan de onderkant is het velletje van de tomaat nu makkelijk te verwijderen. Snij de tomaten daarna in kleine blokjes. Haal de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Snij ook de Spaanse peper in kleine stukjes. Beslis van tevoren wel of je de zaadjes van de Spaanse peper laat zitten, of dat je deze verwijdert. Indien je de zaadjes laat zitten krijgt de Arrabiata saus een vele malen sterkere smaak. Snij tot slot ook de peterselie helemaal fijn.

Bereiding

1Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, fruit je de sjalot, knoflook en Spaanse peper. Na ongeveer 1 tot 2 minuten doe je ook de tomaten in de pan. De tomaten hebben nu ongeveer 5 minuten nodig om helemaal zacht te worden.

2Als de tomaten helemaal zacht zijn, doe je een eetlepel tomatenpuree in de pan en breng je de Arrabiata saus op smaak met verse peper en zeezout. Laat de Arrabiata saus nu ongeveer 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de saus zich maximaal kan ontwikkelen. Roer de saus regelmatig door en indien deze te ver indikt, kun je natuurlijk gerust een beetje water toevoegen. Proef natuurlijk of de Arrabiata saus helemaal perfect is voor je deze serveert. Mocht er nog smaak ontbreken, dan moet je nog wat extra peper en zeezout toevoegen.

3Als je helemaal tevreden bent over de smaak, dan is de Arrabiata saus klaar voor verdere bereiding en kun je ook de peterselie toevoegen. Geniet van deze lekkere Arrabiata saus!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.