Courgette salade

Courgette salade Courgette salade 0 0 5 0

maart 21, 2015

Courgette salade

Over courgette salade

Courgette heet in goed Italiaans 'Zucchine' en is in Italië een van de meest gegeten groenten. Niet alleen de courgette zelf wordt veel gebruikt in de keuken, hetzelfde geldt voor de courgettebloemen. Deze worden beschouwd als een ware delicatesse. Courgette wordt op veel verschillende manieren bereid, de bekendste bereidingswijze is waarschijnlijk gegrild in combinatie met andere Italiaanse favorieten aubergine en paprika. In dit recept wordt de courgette gebruikt om te transformeren tot salade. Dit recept wordt in Italië 'Insalata di zucchine alla menta e basilico' genoemd, of te wel Courgette salade met munt en basilicum. Het is een super simpel recept, maar door de eenvoud komen alle smaken super goed tot hun recht. Geniet van dit lekkere recept voor courgette salade op Italiaanse wijze.

Op zoek naar een ander Italiaans salade recept..? Bekijk dan al onze Italiaanse salades.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen

Ingrediënten

2 courgettes

1 teen knoflook

Olijfolie

10 takjes verse basilicum

10 takjes verse munt

Vers gemalen peper

Zeezout

Voorbereiding

1Bij dit recept voor courgette salade begin je met het goed schoonmaken van de buitenkant van de courgette. Snij eerst de onderkant en de bovenkant van de courgette en snij de courgette daarna in de lengte in 4 stukken. Hierdoor is het nu nog maar een koud kunstje om ook de zaadjes eruit te snijden. Tot slot snij je de courgette in de breedte in stukken van ongeveer 1,5 centimeter.

2Verwijder de schil van de teen knoflook en snij de knoflook in grove stukken. Haal de blaadjes basilicum en munt van de takjes en leg deze apart.

Bereiding

1Breng een pan water aan de kook. Als het water kookt, doe je de courgette in de pan samen met 1 eetlepel zeezout. Kook de courgette in 5 tot 10 minuten beetgaar. Proef na 5 minuten of de courgette al gaar genoeg is. Op basis hiervan kun je bepalen hoe lang de resterende kooktijd is. Als de courgette namelijk te gaar is, komt dit het recept niet te goede.

2Ondertussen heb je mooi de gelegenheid om de overige handelingen te verrichten. Doe 5 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit in een schaal. Voeg hier de knoflook aan toe samen nog 1 theelepel fijn zeezout, wat vers gemalen peper en de blaadjes basilicum en munt.

3Als de courgette beetgaar is, giet je deze af. Spoel de courgette af met koud water, dit voorkomt dat de courgette verder gaart. Doe de courgette nu in de schaal bij de overige ingrediënten. Hussel de inhoud van de schaal voorzichtig door elkaar, zodat alle smaken zich goed kunnen verdelen. De courgette salade op Italiaanse wijze is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.