Farfalle met rode basilicum pesto

Over Farfalle met rode basilicum pesto
In een eerder recept voor rode basilicum pesto vertelde ik al dat ik kort geleden van mijn vriendin een plantje rode basilicum kreeg. Na kort beraad besloot ik om deze pesto te serveren bij de pasta en dit recept voor Farfalle met verse rode basilicum pesto is het resultaat. En wat is het verschil met normale pesto hoor ik je denken..? De smaak van deze rode basilicum pesto is iets verfijnder en daardoor subtieler van smaak.
Wat natuurlijk wel opvalt, is de kleur van deze rode basilicum pesto. Je zou verwachten dat de pesto ook daadwerkelijk rood van kleur zou zijn, maar dat is dus niet het geval. Deze kleur neigt eerder naar groen-grijs en dat is natuurlijk toch wel bijzonder. Anyways... geniet van dit recept van Farfalle met verse rode basilicum pesto. Buon appetito!
Meer lekkere recept voor pesto vind je op onze pagina met pesto recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in een paar grove stukken. Schaaf de Parmigiano Reggiano en de Pecorino. Hak de pijnboompitten voorzichtig fijn met een scherp mes.
Bereiding
1Doe de blaadjes rode basilicum in een vijzel en stamp de rode basilicum tot een smeuïge substantie. Als de textuur van de blaadjes helemaal is verdwenen, vijzel je ook de knoflook door de basilicum. Zodoende ontstaat er een mooie gladde massa.
2Voeg respectievelijk ook de pijnboompitten en de 2 soorten kaas toe. Vijzel de ingrediënten 1 voor 1, zodat er beetje bij beetje een mooie rode basilicum pesto ontstaat.
3Voeg nog wat olijfolie toe aan de pesto en zorg voor de gewenste textuur. Proef de pesto en bepaal of je nog extra zeezout en vers gemalen peper wilt toevoegen om de pesto hoger op smaak te krijgen. Als je tevreden bent over de smaak van de rode basilicum pesto, dan is dit onderdeel van het recept helemaal klaar.
4Zet een pan water op het vuur voor het koken van de Farfalle. Zodra het water kookt, schep je een eetlepel zeezout in het water en daarna doe je de pasta in de pan. Kook de pasta beetgaar, dit wordt in het Italiaans 'al dente' genoemd.
5Zodra de pasta beetgaar is, giet je deze af en doe je de pasta weer terug in de pan. Schep gelijk de rode basilicum pesto bij de pasta en roer gelijk goed door. Door de pesto door de pasta te roeren, voorkom je dat de pasta gaat plakken.
6Serveer de Farfalle met rode basilicum pesto in een diep pastabord. Strooi er nog wat pijnboompitten overheen, schaaf er lekker wat Parmezaanse kaas op en garneer met nog een blaadjes verse basilicum. Dit recept voor Farfalle met rode basilicum pesto is nu helemaal klaar. Buon appetito!