Pasta met rode wijn

Pasta met rode wijn Pasta met rode wijn 0 0 5 0

maart 22, 2015

Pasta met rode wijn

Over pasta met rode wijn

Dit bijzonder recept voor pasta met rode wijn hebben wij ooit ontdekt tijdens een vakantie in de Italiaanse regio Toscane. In een klein restaurantje ver weg van de bewoonde wereld vroegen wij ooit wat het lekkerste was wat er op de menukaart stond. Zonder verder overleg met ons kregen wij toen een heerlijk en bijzonder pasta recept voorgeschoteld, namelijk pasta met rode wijn. Toen wij dit gerecht zagen vielen wij niet stijl achterover, want de kleur van dit recept is voor velen waarschijnlijk niet het meest uitnodigende. Maar vanaf het eerste hapje wat wij hiervan namen, waren wij verkocht! Het zurige van de rode wijn, het zoutige van de pancetta en de kaas en het romige van de prei maken dit tot een heerlijk niet alledaags gerecht! Wij hopen dat jullie dit recept net zo lekker vinden als wij!

Toch op zoek naar meer pasta recepten..? Bekijk dan het volledige overzicht pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 minuten
  • Bereiding: 20 minuten
  • 5 minuten

    20 minuten

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

200ml rode wijn

1 prei

1 rode ui

1 teen knoflook

100g pancetta

Vers gemalen peper

Zeezout Nootmuskaat

30g boter

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de prei in mooie dunne ringen en spoel deze daarna goed schoon. Verwijder de schil van de knoflook en de rode ui en snij beide in kleine stukjes. Snij de pancetta in dunne plakjes.

Bereiding

1Zet 2 koekenpannen op het vuur en smelt in beide koekenpannen 15 gram boter. In de ene koekenpan doe je de pancetta. Bak de pancetta even kort hard aan en zet het vuur daarna op laag, zodat de pancetta in ongeveer 15 minuten lekker knapperig wordt.

2In de andere koekenpan doe je de rode ui, knoflook en prei. Voeg alvast wat vers gemalen peper en zeezout toe. Na 5 minuten voeg je ook de rode wijn toe. Kook de rode wijn eveneens circa 5 minuten mee, zodat de alcohol ruim de tijd krijgt om te verdampen. Als de alcohol is verdampt, doe je de inhoud van de pan in een staafmixer/blender/keukenmachine en pureer je dit tot een mooie gladde saus. Breng de saus verder op smaak met nootmuskaat, vers gemalen peper en wat zeezout. Proef de rode wijn saus vervolgens om te bepalen of je tevreden bent. De rode wijn saus heeft sowieso een licht zurige smaak. Als dit nog te zurig is, voeg je net zolang zout toe, tot dat deze mooi in balans is.

3Zet een pan water op het vuur en als het water kookt, doe je de pasta in de pan. Kook de pasta 'al dente', dit betekent dat deze nog een lekkere bite heeft. Zodra de textuur van de pasta goed is, roer je zowel de pancetta als de rode wijn saus door de pasta. Dit recept voor pasta met rode wijn saus is nu helemaal klaar. Serveer de pasta in mooie diepe borden en garneer met wat peterselie. En uiteraard schaaf je hier nog wat verse Parmigiano Reggiano overheen. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met rode wijn saus! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Beoordelingen

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.