Gefrituurde courgettebloemen

Gefrituurde courgettebloemen Gefrituurde courgettebloemen 0 0 5 0

september 2, 2019

Gefrituurde courgettebloemen

Recept voor gefrituurde courgettebloemen

In Italië zijn courgettebloemen een ware delicatesse. Dit in grote tegenstelling tot Nederland. In Nederland worden worden deze doorgaans direct weggegooid en hebben we werkelijk geen idee wat hiermee te doen. In Italië daarentegen liggen deze prachtige gele bloemen gewoon in de supermarkt. Het verkrijgen van dit ingrediënt is dus lastig. Toch zijn er manier om deze te bemachtigen.

Mijn Italiaanse 'amico' Dennis woont in de kop van Noord-Holland. Met zijn Italiaanse achtergrond weet hij als geen ander wat voor heerlijk voorgerecht je kunt maken met de courgettebloem. In de omgeving waar hij woont zijn boeren die courgette verbouwen. En dit is dus automatisch ook een plek waar deze bloemen zijn te vinden. Zoals gezegd... normaliter worden deze weggegooid, maar als jij vriendelijk lacht en vertelt wat je er mee van plan bent te doen, dan mag je deze bij wijze van spreke dagelijks komen ophalen. Dit recept is dus een recept gebaseerd op courgettebloemen uit de kop van Noord-Holland afkomstig uit 'cucina di Dennis'. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 5 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: antipasti recept voor meerdere personen

Ingrediënten

Courgettebloemen

Eieren

Meel

Zeezout

Peper

Citroensap

Voorbereiding

1Zet een bord klaar en leg daar wat meel op. Meng dit met wat zeezout en vers gemalen peper.

2Breek de eieren in een kom en klop deze helemaal los. Zet een pan plantaardige olie op het vuur en zorg ervoor dat deze lichtjes bruist.

Bereiding

1Haal de courgettebloemen één voor één voor de geklutste eieren en bedek daarna met wat meel.

2Als alle courgettebloemen zijn 'behandeld' met ei en meel, frituur je deze in een paar minuten knapperig. Aan de kleur kun je vrij eenvoudig zien of deze klaar zijn. Slechts een paar minuutjes volstaat.

3Haal de courgettebloemen uit de frituur en laat deze uitlekken op een bordje met wat keukenpapier. Sprenkel hier vervolgens het verse citroensap overheen en deze heerlijke antipasti is klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.