Antipasti di Salumi

Antipasti di Salumi Antipasti di Salumi 0 0 5 0

juli 2, 2016

Antipasti di Salumi

Over Antipasti di Salumi

Antipasti is natuurlijk de bekende Italiaanse benaming voor hetgeen je voor de pasta heet, want het heet natuurlijk niet voor niets antipasti. Antipasti kan uit van alles bestaan variërend van stukjes kaas tot bruschetta's en van gegrilde koude groente tot aan verschillende soorten vlees.

Verschillende soorten vlees staan ook wel bekend als zogenaamde 'salumi'. Een Antipasti di Salumi kan heel eenvoudig zijn, maar je kunt het net zo uitgebreid maken als jezelf wilt. Veel geziene gasten bij een salumi zijn natuurlijk verschillende soorten ham en salami, maar ook pikante stukjes worst, mortadella, porchetta en zelfs plakjes varkenswang zijn we in een heel klein plaatsje in Italië wel eens tegen gekomen. Als je dit in Italië bestelt, dat is het echt afhankelijk van waar je je in het land bevindt ten aanzien van wat je uiteindelijk krijgt. Vaak staat er ook niet op de menukaart wat je krijgt, dus het is altijd weer een verrassing. Dit maakt het extra leuk om te bestellen.

In Nederland ben je echt afhankelijk van een Italiaanse delicatessenwinkel om de lekkerste soorten echt Italiaans vlees te bemachtigen. In dit gerecht kom je Prosciutto Crudo tegen samen met Salami Milano en Prosciutto Coppa. Prosciutto Coppa is overigens een hamsoort die afkomstig uit de nek. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar wel errug lekker! Voor welke Italiaanse vleessoorten je ook kiest, geniet van een heerlijke zelf samengestelde Antipasti di Salumi! Buon appetito!

Bekijk ook onze andere antipasti.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • 5 mins

  • Hoeveelheid: Antipasti recept voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

Prosciutto crudo

Salami Milano

Prosciutto coppa

Rucola

Bereiding

1De bereiding van deze antipasti bestaande uit verschillende soorten vlees is natuurlijk super eenvoudig. Zorg ervoor dat je het vlees met zeer veel zorg selecteert bijvoorbeeld door naar een Italiaanse delicatessenwinkel te gaan.

2Zodra je het lekkerste vlees hebt bemachtigd, presenteer je dit op een mooie houten plank. Ter decoratie leg je hier nog wat blaadjes rucola bij en meer dan dat is het niet om deze Antipasti di Salumi te bereiden. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.