Italiaanse salade met croutons

Italiaanse salade met croutons Italiaanse salade met croutons 0 0 5 0

maart 16, 2015

Italiaanse salade met croutons

Over Italiaanse salade met croutons

Deze Italiaanse salade met croutons bevat een aantal ingrediënten met veel smaak, maar de absolute held van dit gerecht zijn de croutons. De croutons gaan wij namelijk zelf maken van boerenbrood en bakken wij in wat olijfolie met knoflook. Het brood zuigt zich helemaal vol met de olijfolie en krijgt een heerlijk knoflook smaak. Super simpel om te maken, maar wel super lekker!

Voor meer salade inspiratie kijk je natuurlijk gewoon even in ons overzicht met Italiaanse salade recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

100g veldsla

25g groene olijven zonder pit

25g zongedroogde tomaten

Een paar plakken boerenbrood

1 teen knoflook

4 eetlepels olijfolie

3 eetlepels balsamico

1 theelepel mosterd

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Was de veldsla en laat goed drogen. Snij de olijven in kwartjes en afhankelijk van de grootte de zon gedroogde tomaten in 3 tot 4 stukken. Haal de knoflook uit de schil en snij ook deze in kleine stukjes. Snij het boerenbrood in stukken van een halve centimeter.

Bereiding

1Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Als de olijfolie lekker begint te geuren, doe je de stukken boerenbrood in de pan. Bak het brood tot dat dit helemaal knapperig is en dus eigenlijk is getransformeerd tot croutons.

2Doe de veldsla in een schaal en doe hier de stukjes olijven en zon gedroogde tomaten bij. Maak nu de dressing voor de salade. Gebruik een kommetje om de olijfolie, de balsamico en de mosterd goed te mengen en er een mooie gladde dressing ontstaat. Doe de dressing over de salade en hussel het geheel voorzichtig door elkaar. Doe nu ook de croutons in de salade en rasp er ook een beetje Parmigiano Reggiano door heen. De Italiaanse salade met croutons is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.