Parmaham met meloen

Parmaham met meloen Parmaham met meloen 5 0 5 1

september 3, 2017

Parmaham met meloen

Over dit recept voor Parmaham met meloen

Italianen zijn dol op Parmaham met meloen en raken bijna niet uitgesproken over die goddelijke combinatie van deze twee ingrediënten. Het is ons een paar keer overkomen dat we in een restaurant met de bediening aan de praat raakten en keer op keer betrapten we ze erop dat deze twee ingrediënten gewoon bij elkaar horen. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden heet dat geloof ik. Als je uit eten gaat dan staat dit gerecht doorgaans altijd bij de antipasti. En mocht jij deze niet als antipasti bestellen, maar een 'grote' antipasti met worstjes en kaasjes, dan is de kans nog steeds groot dat Parmaham en meloen hier gewoon bij wordt geserveerd.

Maar goed, dan de vraag, is dit eigenlijk wel een recept..? Met koken heeft het vrij weinig te maken. Het enige wat je namelijk doet, is zorgen dat de meloen zo mooi mogelijk wordt gesneden. Hierboven op leg je dan de plakjes ham en gaan met die banaan. De rucola dient in dit gerecht puur ter garnering. En ik moet je eerlijkheidshalve ook bekennen dat ik de rucola ook keurig netjes heb laten staan. Want ook ik ben inmiddels gaan geloven dat de combinatie van Parmaham en meloen een 'match made in heaven' is. Daarom kon ik het niet nalaten dit gerecht toch op onze site te publiceren. Al is het alleen maar om jullie om deze combinatie attent te maken. Buon appetito!

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

  • Hoeveelheid: antipasti recept voor meerdere personen

Ingrediënten

1 meloen

Een paar plakjes Parmaham

Een paar blaadjes rucola

Bereiding

1Halveer de meloen en snijd hier vervolgens een paar mooie stroken meloen uit.

2Leg wat blaadjes rucola op een bord en zet hier de meloen op. Leg de plakjes parmaham over de meloen heen en dit recept is klaar. Super simpel, super lekker! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

TOP

november 20, 2018

TOP

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.