Italiaanse aardappeltjes

Italiaanse aardappeltjes Italiaanse aardappeltjes 0 0 5 0

maart 15, 2015

Italiaanse aardappeltjes

Over Italiaanse aardappeltjes

Italiaanse aardappeltjes zijn in dit recept niet de verwacht Italiaanse aardappeltjes! Normaliter gaan Italiaanse aardappelen standaard de oven in. Echter... deze aardappeltje komen zelfs niet eens in de buurt van de oven en gaan de koekenpan in en worden langzaam gegaard in witte wijn. Het bakken en garen van de aardappeltjes in de wijn zorgen voor een zeer bijzondere uitgesproken smaak. Zeker de moeite waard om een keer te proberen voor de variatie!

Meer aardappel recepten vind je in het overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 4 personen

Ingrediënten

6 tot 8 aardappelen

Olijfolie

2 takjes rozemarijn

10 takjes verse peterselie

Verse peper

Zeezout

2 rode uien

100ml droge witte wijn

Voorbereiding

1Schil de aardappalen en snij deze in blokjes van 1 centimeter. Haal de naaldjes rozemarijn van het takje en pel de 2 rode uien. Snij vervolgens de rozemarijn en de peterselie in kleine stukjes en de rode uien in ringen.

Bereiding

1Verhit de olijfolie in de koekenpan en fruit de rode ui. Doe na een paar minuten ook de blokjes aardappel in de pan en voeg even later ook de rozemarijn en peterselie toe.

2Als de aardappeltjes enigszins bruin beginnen te worden giet je ook de droge witte wijn erbij. Kook de aardappeltjes gaar in de witte wijn en breng het gerecht op smaak door verse peper en zeezout toe te voegen.

3Italiaanse aardappeltjes is een lekker, maar eenvoudig te bereiden bijgerecht wat uitstekend te combineren is met ieder vlees- en groentegerecht. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.