Italiaanse aardappelpuree

Italiaanse aardappelpuree Italiaanse aardappelpuree 3 0 5 1

maart 15, 2015

Italiaanse aardappelpuree

Over Italiaanse aardappelpuree

Aardappelpuree is op veel verschillende manieren te bereiden, zo ook op Italiaanse wijze. Deze Italiaanse aardappelpuree is gevuld met allerlei lekkere ingrediënten waardoor dit gerecht een kruidige en echte Italiaanse smaak krijgt. Dit recept is lekker voor in de winter bij een stoofpotje of een andere stuk vlees!

Meer recepten met aardappel vind je in ons overzicht met Italiaanse groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: aardappel recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

4 tot 6 kruimige aardappelen

4 eetlepels olijfolie

1 bol knoflook

1 takjes rozemarijn

Een bosje peterselie

50g Parmigiano Reggiano

Melk

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Schil en was de aardappelen. Verwijder de naaldjes rozemarijn van de takjes en snij de knoflook en peterselie in kleine stukjes.

Bereiding

1Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Als de aardappelen gaar zijn, verwarm je in een andere pan de olijfolie. Zet de olijfolie op zacht, doe de knoflook in de pan en laat de knoflook in de olijfolie trekken. Prak, stamp, of pureer de aardappelen zodat er een gladde masse ontstaat en giet daarna de olijfolie met knoflook hier doorheen.

2Doe nu de rozemarijn en Parmigiano Reggiano bij de aardappelpuree en breng het geheel op smaak met verse peper en zeezout. Afhankelijk van je eigen smaak doe je nu melk bij de puree. Doe beetje bij beetje melk bij de aardappelpuree om controle te houden over het gerecht. Als je tevreden bent over de smaak en de textuur is de Italiaanse aardappelpuree bijna klaar. Om de aardappelpuree helemaal af te maken, roer je tot slot de peterselie door de puree! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Tim

maart 29, 2015

Jullie zijn vergeten te melden wanneer de peterselie toegevoegd dient te worden;)

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.