Sperziebonen Aglio e Olio

Sperziebonen Aglio e Olio Sperziebonen Aglio e Olio 4 0 5 1

maart 25, 2015

Sperziebonen Aglio e Olio

Over Sperziebonen Aglio e Olio

Sperziebonen Aglio Olio e Peperoncino is een snel en eenvoudig te bereiden recept. De letterlijke vertaling van dit recept is sperziebonen met knoflook, olijfolie en Spaanse peper. En dit is ook precies wat het is. In dit recept kook je de sperziebonen super kort waardoor deze mooi groen en lekker knapperig blijven. Terwijl je de sperziebonen kookt, maak je een lekkere olijfolie die de smaak van de knoflook en de Spaanse peper helemaal oppakt waardoor deze smaken bij iedere hap terug komen. Eigenlijk kun je dit recept serveren bij ieder vlees- of visgerecht. Veel plezier toegewenst met het bereiden van Sperziebonen Aglio Olio en Peperoncino! Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere Italiaanse groente recepten..? Bekijk dan ons complete overzicht met groente recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: sperziebonen recept voor 4 personen

Ingrediënten

800g verse sperziebonen

1 Spaanse peper

2 tenen knoflook

Olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

Voorbereiding

1Snij de uiteinden van de sperziebonen en was de sperziebonen daarna schoon. Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in een aantal grove stukken. Snij de boven- en onderkant van de Spaanse peper. Snij de Spaanse peper in dunne ringetjes. Afhankelijk hoe scherp je dit recept wilt maken kun je de zaadjes laten zitten, alleen de zaadlijsten gebruiken of zowel de zaadjes als de zaadlijsten verwijderen.

Bereiding

1Bedek de bodem van een koekenpan met een dun laagje olijfolie. Als de olijfolie heet is, doe je de knoflook en de Spaanse peper in de pan. Draai het vuur laag en laat de smaak van de knoflook en Spaanse peper langzaam in de olijfolie trekken. Zorg ervoor dat dit zeer geleidelijk gaat en vooral niet te snel, want dan loop je het risico dat de knoflook verbrandt en dan wordt het gerecht super bitter.

2Breng de sperziebonen in een pan water aan de kook en voeg een eetlepel zeezout toe. Zodra het water kookt, draai je het vuur uit en laat je de sperziebonen 5 minuten in het hete water staan. Hierdoor blijven de sperziebonen mooi groen en lekker knapperig. Na 5 minuten giet je het water uit de pan.

3Doe de sperziebonen kort in de koekenpan bij de knoflook en de Spaanse peper. Roer de sperziebonen lekker door de olijfolie, zodat de sperziebonen met een mooi dun laagje olie zijn bedekt. Dit recept voor sperziebonen met olijfolie, knoflook en Spaanse peper is nu helemaal klaar. Garneer met wat peterselie, want dit neutraliseert de de geur van de knoflook de volgende dag. Geniet van dit lekkere recept voor Sperziebonen Aglio Olio e Peperoncino. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Roy

februari 1, 2017

Heerlijk al begrijp ik niet waarom in de ingrediënten lijst vers gemalen peper staat. Dit komt niet terug in het recept. Wat overigens erg lekker is

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.