Kalfsvlees met witte wijn

Kalfsvlees met witte wijn Kalfsvlees met witte wijn 4 0 5 2

april 26, 2015

Kalfsvlees met witte wijn

Kalfsvlees met witte wijn

Kalfsvlees met witte wijn is een bekende combinatie uit de Italiaanse keuken. Dit recept voor kalfsvlees met witte wijn is erg smaakvol en bovendien erg snel en simpel te bereiden. Kalfsvlees is van zichzelf erg mals en daarom is het belangrijk om het vlees vooral niet te lang te bakken om te voorkomen dat het droog wordt. Het vlees wordt beschermd door een dun laagje meel wat er enerzijds voor zorgt dat het vlees niet te hard gaat in de pan. Aan de andere kant helpt het meel om een mooie witte wijnsaus te maken. Door op het laatst de peterselie toe te voegen krijg je een lekker fris effect. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor Italiaans kalfsvlees met witte wijn.

Toch op zoek naar een ander recept met kalfsvlees..? Bekijk dan al onze Italiaanse vlees recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Kalfsvlees recept voor 4 personen

Ingrediënten

4 stukjes kalfsvlees

200ml Italiaanse droge witte

Meel

Boter

Peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

1Zorg ervoor dat je een paar mooie stukjes kalfsvlees bemachtigt, bij voorkeur bij de slager. In dit recept zijn kalfsschnitzels gebruikt. Sla de kalfsschnitzels helemaal plat of vraag de slager dit voor je te doen.

2Maal lekker wat verse peper over het kalfsvlees en strooi er zeezout overheen. Vervolgens haal je de stukjes kalfsvlees door de meel heen zodat deze goed worden bedekt. Het meel is nodig om de witte wijn te binden tot een lekkere saus.

Bereiding

1Verwarm de boter in een koekenpan en als de boter gloeiend heet is, doe je het kalfsvlees in de pan. Bak het vlees aan beide zijden hard aan en draai het vuur dan gelijk op laag.

2Blus het kalfsvlees af met de witte wijn. De combinatie van boter in de pan, het meel op het vlees en het toevoegen van de wijn zorgen ervoor dat er een gebonden wijnsaus ontstaat.

3Aangezien het kalfsvlees helemaal is plat geslagen, is dit snel gaar. Laat het vlees niet te lang in de pan zitten om te voorkomen dat het vlees droog wordt. Als je tevreden bent over de saus, dan roer je de verse peterselie er doorheen.

4Serveer het kalfsvlees met de witte wijnsaus op een bord. Schep de witte wijnsaus over het vlees heen en garneer met nog een klein beetje verse peterselie. Dit recept voor Italiaanse kalfsvlees met witte wijn is nu helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Tjerk Kleisma

september 1, 2019

Ciao Richard,
Af en toe van valt er een stap weg uit het systeem aan de achterkant van de site.
De tweede stap van de bereiding is inderdaad weg gevallen en heb ik zojuist opnieuw toegevoegd.
Bedankt voor het doorgeven, grazie mille!

Saluto,
Tjerk

Richard

november 30, 2018

Misschien stap 2 herschrijven? Mis het toevoegen van witte wijn, toch wel handig om de saus te maken :). Want boter en meel/bloem maakt geen saus maar roux. Eet smakelijk

Bob

september 5, 2015

Goede beschrijving en duidelijk voorbeeld voor bereiden

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.