Ossenhaas met balsamicosaus

Over ossenhaas met balsamicosaus
Ossenhaas is een van de beste stukken vlees. Deze ossenhaas wordt vergezeld door een heerlijke balsamicosaus welke een unieke smaak geeft aan het gerecht. Lekker om bij dit gerecht te serveren zijn geglaceerde Italiaanse wortels en aardappelen met rozemarijn.
Meer recepten met ossenhaas vind je op onze pagina met alle Italiaanse vlees recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: vlees recept voor 1 persoon
Voorbereiding
1Bestrooi de ossenhaas met peper en zout en wrijf dit in het vlees. Verwarm de bouillon.
Bereiding
1Verwarm een koekenpan en als deze warm is doe je de olijfolie hierin. Bak het vlees 2 minuten hard aan aan 1 kant. Draai het vlees om en zet het vuur laag. Hou het vlees in beweging in de pan om te voorkomen dat de olie aanbrandt. Draai het vlees wederom na 2 minuten om en daarna continu om de minuut. Doe nu de runderbouillon en meng dit met de balsamico en de sappen van het vlees. Laat het sausje indikken tot dat je tevreden bent over de textuur. Serveer het vlees en giet de balsamicosaus er overheen.
2Giet na 8 minuten de olie uit de pan en doe de balsamico in de pan. Beweeg het vlees goed door de balsamico, zodat de smaak van de balsamico lekker in het vlees kan trekken. Na 10 minuten is het vlees klaar en medium rare. Haal het vlees dan uit de pan en hou dit warm, zodat het goed kan rusten. De ossenhaas met balsamicosaus is nu klaar! Buon appetito!