Kipfilet alla pizzaiola

Kipfilet alla pizzaiola Kipfilet alla pizzaiola 0 0 5 0

december 9, 2022

Kipfilet alla pizzaiola

‘Alla pizzaiola’ betekent dat een gerecht op smaak wordt gebracht met tomatensaus en vaak ook met kaas. Net zoals op de pizza dus! Kipfilet alla pizzaiola is een gerecht dat in no time op tafel staat en ook door kinderen vaak zeer gewaardeerd wordt! Zorg dat de kipfilet mooi dun is. Een dikker stuk kipfilet snijd je eerst dwars doormidden in twee dunnere plakken. Vervolgens kun je het nog wat platter slaan met een vleeshamer of deegroller (leg dan eerst wat huishoudfolie op de kip zodat de roller niet met de kip in aanraking komt). Je kunt kipfilet alla pizzaiola met vrijwel alles combineren, zoals een frisse salade, sperziebonen of doperwten en wat rijst of gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: Kip recept voor 4 personen

Ingrediënten

600 gram kipfilet

een scheut melk

150 gram paneermeel

extra vergine olijfolie

150 ml passata

zout en peper

2 tl gedroogde oregano

nuf knoflookpoeder (desgewenst)

1 mozzarellabol

bakpapier

Voorbereiding

1Verwarm de oven voor op 200° C (heteluchtoven).

2Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

Bereiding van de kipfilet

1Snijd de kipfilet eerst overlangs doormidden, zodat je uit één kipfilet twee dunnere plakken haalt.

2Neem een stuk huishoudfolie en leg deze op de kipfilet. Sla de kip platter met een deegroller, pannetje of een vleeshamer.

3Pak twee diepe borden en giet op het ene een beetje melk en doe in het andere het paneermeel.

4Pak een plakje kipfilet en haal dit aan beide zijden eerst door de melk en vervolgens door het paneermeel. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Doe dit met alle stukken kipfilet.

5Bestrooi de kip met een beetje zout en eventueel wat peper. Schenk een straaltje olijfolie over de kipfilets en schuif in de oven.

6Breng in de tussentijd de passata op smaak met een snufje zout, de oregano en het knoflookpoeder. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

7Haal de kipfilet na 10 minuten uit de oven, als de bovenkant lichtbruin begint te kleuren.

8Lepel op elk stuk kipfilet een beetje passata en beleg met de mozzarella.

9Schuif de kip nog zo’n 10 minuten in de oven tot de kip gaar is en de mozzarella goed is gesmolten.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.