Koude pastasalade

Koude pastasalade Koude pastasalade 5 0 5 1

juli 16, 2015

Koude pastasalade

Over dit recept voor koude pastasalade

Een koude pastasalade smaakt altijd lekker op een hete zomerse dag. Met lekkere verse ingrediënten hebben je binnen no time een heerlijke pastasalade op tafel staan waar het hele gezin blij van wordt. Dit recept voor koude pastasalade is stiekem gebaseerd op een groot deel van de ingrediënten van de bekende salade Caprese.

De drie bestandsdelen uit dat recept zijn tomaat, basilicum en buffelmozzarella en deze zijn ook terug te vinden in dit recept. Een kleine toevoeging zijn de pijnboompitten en de verse peterselie. Ook een salade Caprese wordt doorgaans geserveerd met wat olijfolie en zeezout en peper kan desgewenst naar smaak worden toegevoegd. Om die reden worden deze ingredienten ook gebruikt voor de dressing van deze koude pastasalade. De toevoeging van een heel klein beetje citroensap zorgt voor het zuurtje wat zomers natuurlijk altijd erg lekker is. Genoeg over dit recept... Geniet van deze lekkere koude pastasalade. Buon appetito!

Op zoek naar meer recepten voor salade..? Neem dan een kijkje op onze pagina met alle salade recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 5 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: Salade recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

250g roma tomaatjes

Een flinke hand vol met basilicum

1 bolletje buffelmozzarella

20g pijnboompitten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

Verse peterselie

Zeezout

Verse peper

Voorbereiding

1De voorbereiding van dit recept voor koude pastasalade bestaat uit het snijden van een aantal ingrediënten. Snij de roma tomaatjes per tomaat in 8 stukjes en de buffelmozzarella in kleine blokjes. Doe de tomaat in een schaaltje en strooi er een flinke snuf zout overheen. That's it, meer hoeft er niet te worden voorbereid voor deze pastasalade.

Bereiding

1Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je eerst een eetlepel zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de pasta 'al dente'. Door de pasta niet te lang te koken, behoudt deze nog een lekkere stevige bite.

2Terwijl de pasta kookt, heb je voldoende tijd om de dressing te maken. Doe de olijfolie samen met het citroensap in een kommetje. Voeg ook een snufje zeezout toe en wat vers gemalen peper en roer het geheel dan goed door. Ook de dressing voor deze koude pastasalade is nu klaar.

3Zodra de pasta de juiste textuur heeft, giet je deze af. Om van deze pastasalade ook echt een koude pastasalade te maken, spoel je de pasta in een vergiet af met koud water.

4Doe de pasta nu in een grote schaal en voeg alle ingrediënten voor de pastasalade toe. Alleen voor de blaadjes basilicum moet je nog een klein beetje moeite doen. Scheur de blaadjes in 2 tot 3 stukjes en voeg deze dan bij de pastasalade. Als alle ingrediënten in de schaal zitten, hussel je de inhoud goed door, zodat de smaken zich mooi kunnen verdelen over de salade.

5Proef of je tevreden bent over de smaak van deze koude pastasalade. Eventueel kun je nog wat citroensap toevoegen, als je deze onvoldoende proeft, of juist wat zeezout op het moment dat de smaak van de citroen overheerst. Als de smaak goed is, is deze koude pastasalade helemaal klaar. Geniet van dit lekkere zomerse salade recept. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Angelique,

Wederom bedankt voor jouw reactie, leuk dat jij ons zo vaak weet te vinden 😉
Bij stap 4 moet je zowel de peterselie als de basilicum toevoegen.
De peterselie kun jij zo toevoegen, de blaadjes basilicum kun je eventueel scheuren, maar mag je ook gerust in tact laten.
Ik hoop dat dit recept je lekker heeft gesmaakt.

Angelique

september 8, 2018

In de ingrediëntenlijst staat verse peterselie, terwijl je in stap 4 schrijft dat de basilicumblaadjes in stukjes moeten worden gescheurd. Peterselie moet basilicum zijn, neem ik aan?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.