Witlofsalade
Over witlofsalade
Deze Italiaanse witlofsalade brengt een aantal sterke smaken samen. De witlof en de walnoten hebben van zichzelf een bittere smaak. Deze smaak wordt gebalanceerd door de dressing welke is opgebouwd met het zuurtje van de citroen en het zoetje van de honing. Uiteraard is er ook gedacht aan een zoutje waardoor de witlofsalade een mooi geheel vormt. Het zoutje wordt vertegenwoordigd door de Parmigiano Reggiano.
Op zoek naar meer Italiaanse salades, kijk dan op het complete overzicht met alle Italiaanse salades!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de onderkant van de stronken witlof, verwijder de buitenste blaadjes en snij de witlof vervolgens in reepjes van een centimeter breed. Snij de verse peterselie in fijne stukjes en rasp de Parmigiano Reggiano in grove vlokken.
Bereiding
1Doe alle ingrediënten in een saladeschaal en maak dan de dressing. Doe het citroensap, de olijfolie en de honing in een kommetje. Roer net zo lang tot er een mooie gladde dressing ontstaat. Proef de dressing en breng deze op smaak met verse peper en zeezout.
2Voeg de dressing bij de witlofsalade en hussel het geheel goed door. Kruimel de walnoten over de witlofsalade en rasp er nog wat grove vlokken Parmigiano Reggiano over heen. De Italiaanse witlofsalade is nu helemaal klaar!
Serveertip
1Een erg lekkere aanvulling op dit recept voor witlofsalade is kleine blokjes peer van ongeveer 0,5 tot 1 centimeter. De Parmagiano Reggiano kun je ook vervangen door Gorgonzola!