Kruidenrisotto

Over kruidenrisotto
Kruidenrisotto kun je maken met allerlei soorten kruiden. Afhankelijk van wat er is in je koelkast ligt, kun je gewoon zelf bepalen wat er aan ingrediënten ingaan. Risotto is natuurlijk een Italiaans gerecht dus het leukst en het lekkerst is natuurlijk om er zoveel mogelijk kruiden in te doen die ook veel worden gebruikt in de Italiaanse keuken. De kruidenrisotto op deze afbeelding is uitgerust met peterselie, tijm, salie, oregano, bieslook en basilicum. Het toevoegen van een beetje citroensap is vereist voor een fris en kruidig effect!
Voor meer risotto inspiratie kijk je natuurlijk gewoon even tussen onze andere risotto recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 40 mins
- Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de sjalot en alle kruiden. Verwarm de groentebouillon en schaaf de Parmigiano Reggiano.
Bereiding
1Verwarm een pan met dikke bodem en smelt hierin ongeveer 35 gram boter. Fruit het sjalotje samen met de helft van de peterselie. Na ongeveer 2 minuutjes doe je ook de risotto in de pan samen met de salie, de tijm en de oregano. Zorg ervoor dat alle korrels risotto vochtig zijn van de boter. Blus het geheel af met witte wijn en laat de wijn absorberen door de rijst.
2Voeg de eerste soeplepel bouillon toe. Laat ook deze absorberen door de risotto en voeg dan de volgende soeplepel toe. Blijf dit herhalen tot dat de risotto bijna gaar is. Haal de risotto van het vuur en voeg dan nog 1 soeplepel bouillon toe samen met de Parmigiano Reggiano, de resterende 5 gram boter, de andere helft van de peterselie, de bieslook en de basilicum. Knijp ook het citroensap uit boven de pan. Roer het geheel goed door zodat de kaas en de boter smelt en de kruiden verdeeld zijn over het gerecht.
3Laat de risotto nog even 2 minuten voordat je deze serveert. Garneer de risotto eventueel met wat overgebleven kruiden. Geniet van deze lekkere kruidenrisotto! Buon appetito!