Risotto met Parmezaanse kaas

Risotto met Parmezaanse kaas Risotto met Parmezaanse kaas 0 0 5 0

maart 15, 2015

Risotto met Parmezaanse kaas

Over risotto met Parmezaanse kaas

Risotto met Parmezaanse kaas is een van mijn favoriete risotto recepten, simpelweg omdat er heel veel Parmagiano Reggiano in zit. Eigenlijk geldt voor dit recept niet heel veel anders dan voor het basis recept voor risotto. Het enige wat anders is, is de hoeveelheid Parmezaanse kaas die je aan dit recept toevoegt aan het einde. Afhankelijk van je eigen smaak bepaal je of je veel Parmezaanse kaas is de risotto doet, of heel veel! Ik zou kiezen voor heel veel, want het is ook heel erg lekker.

Lees meer over hoe jij zelf het basis recept kan maken voor risotto.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 1 persoon

Ingrediënten

100g Carnaroli rijst

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

50ml Italiaanse witte wijn (Pinot Grigio)

300ml kippenbouillon

25g Parmigiano Reggiano

Verse peper

Klein klontje boter

Voorbereiding

1Snij de sjalot en knoflook in kleine stukjes en schaaf de Parmezaanse kaas. Verwarm de kippenbouillon.

Bereiding

1Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur, verwarm de olijfolie en fruit hierin de gesneden sjalot en knoflook. Bak de risotto kort mee in de pan tot dat alle korrels risotto voldoende olie hebben gepakt. Blus het geheel af met witte wijn en wacht tot de wijn volledig is opgenomen.

2Schenk vervolgens een soeplepel van de kippenbouillon in de koekenpan. Wacht tot de bouillon in de risotto is getrokken en schenk de volgende soeplepel bouillon in de pan. Herhaal dit net zo lang tot dat de risotto gaar is. Het is verstandig om naar het einde toe even te proeven hoe gaar de risotto is. Op deze manier voorkom je dat deze te gaar wordt.

3Haal de pan van het vuur, gooi de Parmezaanse kaas en het klontje boter in de pan en roer het gerecht net zo lang tot de kaas helemaal is gesmolten. Eventueel naar smaak peper en zout toevoegen en het gerecht is klaar om te serveren.

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.