Risotto kaas

Risotto kaas Risotto kaas 0 0 5 0

maart 18, 2015

Risotto kaas

Over risotto met kaas

Risotto met alleen kaas is eigenlijk het basis recept van risotto in het algemeen, maar ook het basis recept voor risotto is al erg lekker. Voor dit recept voor risotto met kaas is gekozen om gebruik te maken van Grana Padano, dit is een Parmezaanse kaas met een sterke smaak. Bovendien wordt de kaas op 2 manieren gebruikt. Op het einde van de bereiding wordt de kaas door de risotto heen gesmolten zoals gebruikelijk bij iedere risotto. Daarnaast worden hele dunne flintertjes kaas op de risotto gelegd ter garnering. Bovendien geeft dit net even een andere bite aan dit risotto gerecht! Smullen maar!

Voor meer risotto recepten, neem je natuurlijk een kijkje tussen het overzicht met alle risotto recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: risotto recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g risotto Carnaroli

40g roomboter

1 sjalot

150ml Pinot Grigio

1l kippenbouillon

50g Grana Padano

De korsten van de Grana Padano

Verse peper

Zeezout

Peterselie

Voorbereiding

1Snij de sjalot in kleine stukjes. Verwarm de kippenbouillon. Snij de korsten van de Grana Padano en leg deze in de warme bouillon en rasp alvast de gewenste hoeveelheid kaas van Grana Padano.

Bereiding

1Gebruik een koekenpan met dikke bodem. Smelt de roomboter en fruit hierin de sjalot. Na 2 minuten doe je ook de risotto in de pan. Zorg ervoor dat alle korrels van de risotto glanzen van de roomboter, dit zorgt dat de risotto een lekkere romige smaak krijgt.

2Blus het geheel af met de Pinot Grigio, dit mag ook een andere droge Italiaanse witte wijn zijn, maar Pinot Grigio is favoriet. Als de risotto de wijn bijna volledig heeft geabsorbeerd, schenk je een soeplepel kippenbouillon in de pan. Als het goed is, ruikt de bouillon al helemaal naar kaas dankzij de korsten van de kaas. Laat ook de bouillon absorberen en blijf soeplepel voor soeplepel bouillon bij schenken, zodat de risotto langzaam gaar wordt.

3Als de risotto een mooie textuur heeft, maar nog net niet gaar is, haal je de pan van het vuur. Schenk dan nog een halve soeplepel bouillon bij, voeg verse peper toe en doe ook de kaas en een klontje roomboter in de pan. Roer het geheel door, zorg ervoor dat de kaas en de boter goed smelten en laat dan een paar minuten rusten. Na een paar minuten is de risotto met kaas perfect op smaakt! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.