Pasta Arrabiata

Pasta Arrabiata Pasta Arrabiata 0 0 5 0

maart 15, 2015

Pasta Arrabiata

Over Pasta Arrabiata

Pasta all' Arrabiata is het recept van de 'boze' of 'kwade' pasta en een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Vrijwel ieder Italiaans restaurant waar pasta wordt geserveerd heeft dit recept op de menukaart staan. Als je het woord Arrabiato vanuit het Italiaanse vertaald betekent dit namelijk boos of kwaad. De reden waarom dit gerecht zo woord genoemd is te danken aan de Spaanse pepers die in het gerecht zitten. Aangezien het iedere keer weer verschilt hoe scherp de pepertjes zijn is het aan te raden niet in 1x het hele pepertje in de pan te gooien maar te beginnen met een halve. Desgewenst kun je natuurlijk altijd naar smaak meer van het pepertje toevoegen.

Meer klassieke Italiaanse pasta recepten vind je in ons overzicht met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 20 mins
  • 10 mins

    20 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 3 personen

Ingrediënten

250 tot 300g Mezzi Rigatoni

1 eetlepel olijfolie

1 teen knoflook

2 sjalotten

1 Spaanse peper

6 trostomaten

Tomatenpuree

Zeezout

Verse peper

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de sjalotjes, het teentje knoflook en de Spaanse peper in kleine stukjes. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij de tomaten in kleine stukjes. Tomaten ontvellen: snij een kruis in de onderkant van de tomaten, kook een pan water en zet ondertussen een bak met ijskoud water klaar. Doe de tomaten ongeveer 20 seconden in het kokende water en laat deze vervolgens schrikken in het ijskoude water. Je zult zien dat de velletjes nu eenvoudig van het tomaten zijn te verwijderen.

Bereiding

1Kook een pan water en doe hier een beetje zout in. Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, de sjalotjes en de Spaanse peper. Vervolgens doe je de stukjes tomaat ook in de koekenpan. De stukjes tomaat zullen langzaam zacht worden en klaar zijn om verder te werken tot de arrabiata saus. Doe de tomatenpuree in de pan en meng dit met de tomaten. Indien de arrabiata saus erg dik is, kun je water gebruiken om deze te verdunnen. Breng de saus op smaak door beetje bij beetje zout aan het gerecht toe te voegen. Blijf de saus continu proeven om ervoor te zorgen dat deze perfect op smaak komt.

3Je zult zien dat de pasta en de saus ongeveer tegelijk klaar zijn. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan en meng dit met een beetje saus, tot dat alle pasta saus heeft gepakt. Schep de pasta op de borden en doe hier de laatste saus overheen. Strooi wat Parmagiano Reggiano over de borden en leg een per bord een paar blaadjes verse basilicum om het helemaal af te maken. De Pasta Arrabiata is nu klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.