Pasta met worst

Pasta met worst Pasta met worst 5 0 5 2

maart 15, 2015

Pasta met worst

Over pasta met worst

Pasta met worst is een combinatie die het altijd goed doet, helemaal als je hier ook tomatensaus aan toevoegt. Het pepertje zorgt voor een pittige bite, maar deze kan natuurlijk ook achterwege blijven, mocht dit toch iets te scherp voor je zijn.

Meer lekkere recepten met pasta vind je in ons pasta overzicht!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 50 mins
  • 10 mins

    50 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g Mezzi Penne

100g lamsgehakt

2 eetlepels olijfolie

2 tenen knoflook

2 sjalotten

1 Spaanse peper

6 tot 8 pikante of boerenworstjes

770ml Mutti tomatensaus

Zeezout

2 eetlepels oregano

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Snij de knoflook, sjalotten en Spaanse peper in kleine stukjes.

Bereiding

1Verhit de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je ook de gesneden stukjes knoflook, sjalot en Spaanse peper in de pan. Laat dit ongeveer 2-3 minuutjes opstaan.

2Voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes mee zodat de smaken goed kunnen mengen. Haal alles uit de koekenpan en laat het vet in de pan zitten.

3Bak de worst in de pan waar eerst het gehakt in zat en schroei deze aan beide kanten dicht. Zorg ervoor dat er een mooie bruine kleur ontstaat.

4Doe het mengsel van gehakt, knoflook, sjalot en Spaanse peper in een diepe (braad)pan waar een deksel op kan. Doe de fles tomatensaus en de oregano bij het gehaktmengsel en breng deze langzaam op temperatuur is.

5Als dit het geval is, hevel je de worsten over van de koekenpan naar de diepe pan met de saus. Houd er wel rekening mee dat de worsten op dit moment nog niet gaar zijn en deze langzaam moeten verder garen in de saus.

6Laat de pan ongeveer 45-60 minuten op het vuur staan, eventueel op een warmhoudplaatje. Houd de saus goed in de gaten en roer deze af en toe door. De worsten worden nu langzaam gaar in de saus en krijgen een heerlijke smaak. Mocht de saus erg dik worden dan kun je gerust wat water aan de saus toevoegen voor een mooie structuur. Indien je tijd hebt om langer te komen dan kun je de saus ook 2 tot 3 uur op laten staan voor nog intensere smaken.

7Als de saus bijna klaar is, kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta af, doe vervolgens terug in de pan, schep wat tomatensaus bij de pasta en roer dit goed door.

8Schep de pasta op de borden en doe hier nog een klein beetje tomatensaus overheen. Tot slot leg je ook de worst op de zijkant van het bord. De past met worst is nu gereed om te serveren, buon appetito!

Gerelateerde recepten

3 Reviews

Maleen

november 24, 2020

Beste Tjerk,

Van de volgorde van je recept “Pasta met worst” klopt nu helaas helemaal niets meer….. Het werkt echt heel moeilijk zo terwijl het juist zo lekker is!????
Ik heb het hieronder in de, volgens mij, goede volgorde gezet.
Ik hoop dat je er nog een keer naar wilt kijken en het wilt veranderen????
Alvast bedankt en ook voor al je lekkere recepten!

Cordiali saluti,
Marleen

1 Verhit de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je ook de gesneden stukjes knoflook, sjalot en Spaanse peper in de pan. Laat dit ongeveer 2-3 minuutjes opstaan.

2 Voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes mee zodat de smaken goed kunnen mengen. Haal alles uit de koekenpan en laat het vet in de pan zitten.

3 Bak de worst in de pan waar het gehakt in zat en schroei deze aan beide kanten dicht

4 Doe het mengsel van gehakt, knoflook, sjalot en Spaanse peper in een diepe (braad)pan waar een deksel op kan. Doe de fles tomatensaus en de oregano bij het gehaktmengsel en breng deze langzaam op temperatuur.

5 Als dit het geval is, hevel je de worsten over van de koekenpan naar de diepe pan met de saus. Houd er wel rekening mee dat de worsten op dit moment alleen aan beide kanten zijn aangebakken en nog niet gaar.
Laat de pan ongeveer 45-60 minuten op het vuur staan, eventueel op een warmhoudplaatje. Houd de saus goed in de gaten en roer deze af en toe door. De worsten worden nu langzaam gaar in de saus en krijgen een heerlijke smaak. Mocht de saus erg dik worden dan kun je gerust wat water aan de saus toevoegen voor een mooie structuur. Indien je tijd hebt om langer te komen dan kun je de saus ook 2 tot 3 uur op laten staan voor nog intensere smaken.

6 Als de saus bijna klaar is, kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta af, doe vervolgens terug in de pan, schep wat tomatensaus bij de pasta en roer dit goed door.

7 Schep de pasta op de borden en doe hier nog een klein beetje tomatensaus overheen. Tot slot leg je ook de worst op de zijkant van het bord. De past met worst is nu gereed om te serveren, buon appetito!

Tjerk Kleisma

mei 5, 2020

Ciao famiglia Zaagman,
Grazie voor jullie enthousiaste reactie bij dit recept.
Ik heb het recept nog een keer goed bekeken en herschreven waar nodig.

Saluto,
Tjerk

Fam. Zaagman

maart 27, 2020

Beste Tjerk,
Wij vinden dit een heerlijk recept! De volgorde klopt alleen niet en dat werkt nogal lastig. Zou je dit aan kunnen passen?

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.