Pasta met gehakt
Bekijk ook onze andere pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: Pasta recept voor 4 personen
Voorbereiding
1Pel de knoflook en de sjalotten en hak deze in kleine stukjes.
Bereiding
1Verwarm de olijfolie in de koekenpan. Rul het kalfsgehakt in de olijfolie totdat het gehakt helemaal is uitgebakken. Fruit de stukjes sjalot en knoflook nu ongeveer 2 minuten bij het gehakt. Blus het geheel af met de witte wijn.
2Laat de wijn een beetje indampen en giet dan de tomatensaus in de pan. Snipper de blaadjes basilicum door de saus en breng de tomatensaus op smaak met de verse peper, het zeezout en de tomatenpuree. Alle ingrediënten voor de saus zitten nu in de pan.
3Laat de saus 10-15 minuten doorkoken. Als de saus te veel indikt, kun je deze verdunnen met water of met nog een klein scheutje witte wijn. Zorg er wel voor dat de saus voldoende indikt, zodat het gehakt volop aanwezig is.
4Kook nu de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta gaar is, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Doe het grootste gedeelte van de tomatensaus in de pan bij de pasta. Meng het geheel en serveer in diepe borden. Ook het laatste beetje tomatensaus kan nu over de pasta worden gedaan. De pasta met gehakt is nu klaar, buon appetito!
Serveertip
1Rasp wat verse Parmigiano Reggiano over de pasta.
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Peter
augustus 16, 2017
Laatst dit recept uitgeprobeerd en ik moet zeggen het was heerlijk.
Had niet verwacht dat er zoveel smaak in zou komen met deze vrij eenvoudige ingrediënten. De saus blijft goed aan de spaghetti plakken (verse van de AH) en is snel en eevodig te maken. Complimenten voor het recept.
Tjerk Kleisma
augustus 17, 2017
Ciao Peter!
Bedankt voor jouw reactie, hier doen we het natuurlijk voor!
Saluti,
Tjerk – AllesOverItaliaansEten.nl