Pasta met tomaten pesto

Pasta met tomaten pesto Pasta met tomaten pesto 5 0 5 1

maart 24, 2015

Pasta met tomaten pesto

Over pasta met tomaten pesto

Tomaten pesto is oorspronkelijk een Siciliaans recept en daarom wordt dit recept voor pasta met tomaten pesto geserveerd met Sicliaanse pasta, namelijk Casarecce. Casarecce is een korte soort pasta met een draai in het midden en inkeping over de lengte. Door de vorm van de Casarecce pasta is deze heel goed in staat om sauzen te 'pakken'. En in dit recept kruipt de pesto van tomaat dan ook helemaal in de pasta, hierdoor komt de pesto extra goed tot zijn recht. De tomaten pesto is lekker licht van smaak door het gebruik van de tomaat en de ricotta maakt er een romig geheel van. Buon appetito!

Toch op zoek naar meer inspiratie voor een lekker pasta recept..? Ga dan naar ons complete overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta (Casarecce)

250g tomaten

1 basilicum plantje

100g Parmigiano Reggiano

Vers gemalen peper

Zeezout

1 teen knoflook

50g pijnboompitten

Olijfolie

Verse peterselie

125g ricotta

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in een paar stukken. Schaaf de Parmigiano Reggiano of snij deze in kleine blokjes. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en verwijder de pitjes uit de tomaten. Hak tot slot de peterselie zo fijn als mogelijk met een scherp mes.

Bereiding

1Dit recept voor pasta met tomaten pesto heb je lekker snel op tafel, daarom kun je gelijk al een pan met water op het vuur zetten om de pasta in te koken. Daarna doe je alle ingrediënten voor de tomaten pesto in een staafmixer of keukenmachine. Zet het apparaat aan en de pesto is al bijna klaar.

2Proef de tomaten pesto en desgewenst kun je de pesto natuurlijk verder op smaak brengen met verse peper en zeezout. En als de pesto van tomaat te dik is, kun je ook gerust extra olijfolie toevoegen om de pesto wat dunner te maken als je dit lekker vindt. Als de smaak goed is, is de tomaten pesto klaar.

3Als het water voor de pasta kookt, dan doe je de pasta in de pan samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Giet de pasta af in een vergiet en doe deze direct weer terug in de pan. Roer wat tomaten pesto door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. Dien de pasta met tomaten pesto vervolgens op. Strooi er nog wat pijnboompitten overheen, garneer met verse peterselie en maak dit recept af met nog wat extra Parmigiano Reggiano. Dit recept voor pasta met tomaten pesto is nu helemaal klaar, buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

c.

februari 6, 2018

wij hebben dit nog met salami aangevuld, de ricotta gekruid met peper/zout/knoflook en door de pasta geroerd. heerlijk recept!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.