Pasta met salie, boter en kaas

Over pasta met salie, boter en kaas
Pasta met salie, boter en kaas heet in goed Italiaans Pasta con Salvia Burro e Parmigiana. Dit recept voor pasta met salie boter en kaas is oorspronkelijk afgeleid van het gnocchi recept voor Gnocchi Burro e Salvia. Echter in dit pasta recept wordt de kaas al door de pasta geroerd met een klein beetje kookvocht zodat er een kazige smaak ontstaat waar je de boter en salie heerlijk doorheen proeft. Met slechts 4 ingrediënten heb je binnen een paar minuten tijd een heerlijk gerecht op tafel staan waar iedereen van loopt te watertanden. Geniet van dit simpele, maar o zo lekere pasta recept met salie, boter en kaas. Buon appetito!
Op zoek naar meer pasta recepten..? Op onze pagina met pasta recepten vind je ongetwijfeld je favoriete pasta recept.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 15 mins
- Hoeveelheid: Pasta recept voor 2 personen
Voorbereiding
1Zowel de voorbereiding als de bereiding van dit pasta recept met salie, boter en kaas is super simpel. Snij de blaadjes salie zo fijn als mogelijk met een koksmes. Schaaf de Parmigiano Reggiano alvast.
Bereiding
1Breng een pan water aan de kook voor het koken van de pasta. In dit recept wordt Linguine gebruikt, maar met andere lange soorten pasta is het resultaat net zo lekker. Zodra het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in het water en daarna de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'.
2Ondertussen smelt je de boter in een koekenpan. Zorg ervoor dat de boter alleen smelt, maar niet gloeiend heet wordt. Zodra de boter warm en gesmolten is, draai je het vuur op zacht en doe je de salie in de pan. Laat de smaak van de salie op laag vuur in de boter trekken gedurende de kooktijd van de pasta. Hierdoor ontstaat een heerlijke salieboter.
3Voordat de pasta 'al dente' is gekookt, schep je met een glas een klein beetje van het zoute kookvocht af. Vervolgens giet je de pasta af in een vergiet en doe je deze terug in de pan. Roer de boter met salie gelijk door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat kleven. Verder doe je ook de geschaafde kaas in de pan met een klein beetje van het kookvocht. Roer de pasta met de boter, salie en kaas nu heel goed door elkaar, zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Voeg niet gelijk heel veel kookvocht bij de pasta, maar doe dit beetje bij beetje tot dat je tevreden bent.
4De pasta met salie, boter en kaas is nu helemaal klaar. Serveer de pasta in mooie diepe borden en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere pasta recept met salie, boter en kaas in de hoofdrol. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
8 Reviews
Tjerk Kleisma
september 25, 2021
Ciao Jan,
Een belangrijk onderdeel van de saus is het kookvocht van de pasta. De hoeveelheid kookvocht is bepalend voor het succes van de saus. Te veel vocht zorgt voor een te dunne saus, te weinig vocht zorgt voor klonten. Ik schat in dat je iets te weinig kookvocht hebt gebruikt. Probeer geleidelijk meer toe te voegen en dan komt het 100% goed.
Saluto,
Tjerk
Jan Joosten
september 12, 2021
Tjerk, het ziet er heerlijk uit en ook mijn versie smaakte goed! Een vraag: waarom krijg ik geen gladde saus maar klonten kaas met salie. Iets doe ik niet goed???
Anita
juni 21, 2020
Met je ogen dicht net of je in Italië bent.
Mollie
juni 17, 2020
Overheerlijk. Ik stuurde het recept naar mijn Italiaanse vriendin, een ware keukenprinses, en ook daar is het een groot succes!
Marieke
juni 1, 2020
Tjerk, doe je nog iets met koken? Alle berichten zijn van een paar jaar geleden! Ik heb de site pas net ontdekt en ben super enthousiast.
Tjerk Kleisma
augustus 12, 2017
Ciao Berdien!
Grazie voor jouw enthousiaste reactie bij dit recept!
We vonden het zelf ook heerlijk 😉
Saluti,
Tjerk – AllesOverItaliaansEten.nl
berdien
augustus 11, 2017
PERFECT RECEPT!!!
Johan Brus
januari 12, 2023
Thumbs up, zoooo lekker.