Pasta met champignons

Pasta met champignons Pasta met champignons 0 0 5 0

maart 21, 2015

Pasta met champignons

Over pasta met champignons

Pasta met champignons is een veel beproefde combinatie. In dit recept voor pasta met champignons zie je de champignons niet, maar je proeft deze absoluut. De champignons worden helemaal fijn gehakt en kort gebakken waardoor het vocht van de champignons helemaal los komt. Zodra je de room dan in de pan doet, krijgt de room gelijk die lekkere champignonsmaak. De knapperige pancetta geeft de champignonsaus een lekker zoutje en een beetje extra bite! Geniet van dit lekkere recept voor pasta met champignons!

Op zoek naar meer pasta recepten..? Bekijk dan onze pagina met alle pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 15 mins
  • 10 mins

    15 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

250g champignons

2 eetlepels olijfolie

100g pancetta

1 sjalot

1 teen knoflook

200ml room, Panna van Chef

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Voorbereiding

1Voor het maken van pasta met champignons is het handig om alle ingrediënten van tevoren alvast te snijden en klaar te zetten. Hiermee voorkom je dat je in tijdnood komt en dat je recept voor pasta met champignons straks niet helemaal smaakt naar... pasta met champignons.

2Maak de champignons schoon en hak deze vervolgens in kleine kruimels. Snij de pancetta in kleine plakjes. Verwijder de schil van de sjalot en de knoflook. Daarna snij je beide ingrediënten in kleine stukjes, bij voorkeur zo fijn mogelijk. Hetzelfde geldt voor de peterselie, hak deze zo fijn mogelijk.

Bereiding

1Voor de bereiding van pasta met champignons begin je met het op het vuur zetten van een pan water voor de pasta. Als het water kookt, doe je de pasta in de pan met wat zeezout. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Pasta is het lekkerst als deze nog een beetje bite heeft en niet helemaal is gaar gekookt.

2Zodra de pasta in de pan zit, begin je met de bereiding van de saus met de champignons. Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de pancetta in 5 minuten knapperig. Vervolgens doe je ook de gekruimelde champignons in de pan samen met de sjalot en de knoflook. Breng het geheel op smaak met zeezout en vers gemalen peper.

3Na 2 tot 3 minuten komt het vocht los van de champignons. Dit is ook het moment om de room in de pan te doen. Het vocht van de champignons geeft de room die lekkere champignonsmaak waar wij in dit recept voor pasta met champignons zo naar op zoek zijn. Roer het geheel goed door, verwarmd de room, maar breng deze niet aan de kook.

4Geef de smaak heel even de tijd om zich te ontwikkelen. Als het goed is, is de pasta tegelijk 'al dente' op het moment dat jij klaar bent met de champignonsaus. Giet de pasta af en doe deze gelijk weer terug in de pan. Doe de champignonsaus in de pan bij de pasta en roer deze gelijk goed door. Hiermee voorkom je dat de pasta begint te plakken. Doe ook alvast de peterselie bij de pasta met champignons en roer deze er doorheen. Dit geeft altijd een mooi effect, wij weten per slot van rekening toch ook met onze ogen. De pasta met champignons is nu helemaal klaar!

5Serveer de pasta met champignons op een verwarmd diep bord. Garneer eventueel met nog een klein beetje verse peterselie. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met champignons! Buon appetito!Serveer de pasta met champignons op een verwarmd diep bord. Garneer eventueel met nog een klein beetje verse peterselie. Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pasta met champignons! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.