Pasta met tomatensaus en Gorgonzola

Pasta met tomatensaus en Gorgonzola Pasta met tomatensaus en gorgonzola 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pasta met tomatensaus en gorgonzola

Over pasta met tomatensaus en gorgonzola

Dit recept voor pasta met tomatensaus en Gorgonzola is echt zo'n lekker stevig pasta recept waarvan je met name in de winter erg gelukkig wordt. Pasta met tomatensaus is natuurlijk altijd lekker, maar in de winter ben je vaak op zoek naar wat stevigere smaken. Het gebruik van verse worsten van de slager helpt hier natuurlijk altijd bij. Maar het grote geheim van dit heerlijke pasta recept is toch echt de aanvulling van de rode wijn en de Gorgonzola. De rode wijn geeft de tomatensaus al net dat beetje extra en met de juiste hoeveelheid Gorgonzola is een nog complexere smaak gegarandeerd! Persoonlijk is dit recept voor pasta met tomatensaus en Gorgonzola nu al 1 van de favorieten van deze winter. Buon appetito!

Op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Neem dan snel een kijkje op ons complete overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

2 verse worsten

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel Italiaanse kruiden

100ml Italiaanse rode wijn

400g gepelde tomaten

50g Gorgonzola Zeezout

Vers gemalen peper

Parmigiano Reggiano

1 dikke klont boter

Voorbereiding

1Snij de worsten open en haal het vlees van de worsten uit het velletje. Haal de schil van de knoflook en de sjalot en snij deze in kleine stukjes. Haal de korst van de Gorgonzola en snij de Gorgonzola in kleine blokjes.

Bereiding

1Verwarm de klont boter in een koekenpan. Als de boter gloeiend heet is, doe je het vlees van de worsten in de pan. Bak het vlees hard aan, zodat dit snel mooi bruin en knapperig wordt. Doordat het vlees enigszins karameliseert, geeft dit extra veel smaak aan de tomatensaus. Na een paar minuten doe je ook de knoflook, sjalot en Italiaanse kruiden in de pan. Bak deze ingrediënten 2 tot 3 minuten mee, zodat deze ook lekker wat smaak afgeven.

2Blus de inhoud van de pan af met de rode wijn. Laat de wijn kort mee koken en doe dan de gepelde tomaten in de pan. Voeg een kleine eetlepel zeezout toe en voeg flink wat vers gemalen peper toe. Doe de deksel op de pan en laat de tomatensaus enige tijd op het vuur staan. De duur hiervan varieert afhankelijk van hoeveel tijd je hebt. In principe kun je nu ook beginnen met het koken van de pasta, maar je kunt de saus ook 2 tot 3 uur laten pruttelen. Roer in dat geval de tomatensaus regelmatig door en voeg een blikje water toe om te voorkomen dat de saus te ver indikt.

3Indien je ervoor kiest om gelijk de pasta te koken, dan is dit tevens het moment om de Gorgonzola door de tomatensaus te doen. Doe de Gorgonzola in de saus en roer net zo lang tot dat de kaas helemaal is gesmolten in de tomatensaus. Doe de pasta vervolgens samen met een eetlepel zeezout in een pan kokend water. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Als de pasta de juiste textuur heeft, dan giet je deze af. Doe de pasta terug in de pan en roer hier gelijk wat tomatensaus met Gorgonzola doorheen. Hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

4De pasta met tomatensaus en Gorgonzola is nu helemaal klaar. Dien de pasta op en schep nog een klein beetje tomatensaus over de pasta. Schaaf er lekker wat Parmigiano Reggiano overheen en aanvallen maar. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met tomatensaus en Gorgonzola. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.