Pittige pasta met worst

Pittige pasta met worst Pittige pasta met worst 5 0 5 1

maart 21, 2015

Pittige pasta met worst

Over pittige pasta met worst

Pittige pasta met worst is weer eens zo'n typisch gerecht uit de boere Italiaanse keuken. Eigenlijk is dit recept ook een afgeleide van de bekende 'Arrabiata' saus, hetgeen boze of kwade pasta betekent vanwege de scherpte van het pepertje. Dit recept voor kwade of beter gezegd pittige pasta met worst heeft logischerwijs worst als toevoeging. Bovendien krijgt de saus wat extra diepte door het gebruik van de witte wijn. Kortom, voor iedereen die van een stevig bord pasta houdt is pittige pasta met worst een aangenamen afwisseling van alle standaard pasta recepten! Buon appetito!

Meer recepten met paste recepten en worst kun je vinden tussen al onze pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 5 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta

2 verse worsten

1 dikke klont boter

1 sjalot

1 teen knoflook

1 eetlepel oregano

1 Spaanse peper

100ml Italiaanse droge witte wijn

400g gepelde tomaten

Zeezout

Vers gemalen peper

Verse peterselie

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot. Snij de onderkant en de bovenkant van de Spaanse peper. Snij zowel de knoflook, de sjalot en de Spaanse peper in kleine stukjes. Afhankelijk van hoe pittig je deze pittige pasta wil maken, kun je de zaadjes van de Spaanse peper laten zitten of (voor een deel) verwijderen. Hoe meer zaadjes in de pasta, hoe pittiger.

Bereiding

1Zet een koekenpan op het vuur en als deze gloeiend heet is, smelt je de boter in de pan. Bak de worsten in een paar minuten aan beide kanten mooi bruin. Vervolgens doe je de oregano, de knoflook, de sjalot en de Spaanse peper in de pan. Fruit deze ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten.

2Blus het geheel af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn absorberen en bij voorkeur een beetje aanbakken in de pan. Niet te veel, maar als je dit een klein beetje doet, krijg je lekkere aanbaksel op de bodem van de koekenpan en deze geven heel veel smaak aan de saus. Maak de aanbaksels een beetje los en doe dan de gepelde tomaten in de pan. Breng de tomatensaus op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Roer het geheel goed door en zet dan de pittige tomatensaus op een zacht vuurtje.

3Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Op het moment dat je de pasta in de pan doet, doe je ook een klein beetje zeezout in de pan. Als de pasta de juiste bite heeft, giet je deze af en doe je de pasta gelijk weer in de pan. Schep een beetje tomatensaus bij de pasta en roer deze door de pasta om te voorkomen dat de pasta gaat plakken. Haal ook de worst uit de pan en snij deze in stukken. Vervolgens doe je worst in de pan bij de pasta. Voeg nog een klein beetje saus toe, roer nog eenmaal goed door en het is tijd om de pittige pasta met worst te serveren.

4Schep de pasta op een mooi diep bord en garneer met wat verse peterselie. Dit geeft altijd een mooi effect aan de bordje pasta. Tot slot schaaf je nog wat Parmigiano Reggiano over de het gerecht en de pittige pasta met worst is helemaal klaar. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

2 Reviews

Tjerk Kleisma

augustus 1, 2017

Grazie Willie voor jouw positieve reactie bij dit recept!

Willie

juli 24, 2017

Ik heb de worsten meteen in stukken (1-2CM) gesneden voor het bakken. Lekker recept!

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.