Pasta met venkelballetjes

Pasta met venkelballetjes Pasta met venkelballetjes 0 0 5 0

maart 25, 2015

Pasta met venkelballetjes

Over pasta met venkelballetjes

Pasta met tomatensaus en venkelballetjes is ook weer zo'n lekker gerecht uit de Italiaanse keuken. Venkel is sowieso een ingrediënt wat perfect samen gaat met vlees en met gehakt en worstjes in het bijzonder. De venkelballetjes krijgen hierdoor die lekker anijzige smaak waar venkel zo om bekend staat. In dit recept voor pasta met venkelballetjes worden de balletjes overigens niet gebakken, maar langzaam gegaard in de tomatensaus. De textuur van de balletjes wordt hierdoor lekker zacht en bovendien trekt de smaak van de balletjes heerlijk in de saus. Geniet van dit lekkere recept voor pasta met venkelballetjes!

Toch op zoek naar een andere pasta recept..? Bekijk dan ons volledige overzicht met pasta recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 20 mins
  • Bereiding: 40 mins
  • 20 mins

    40 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen

Ingrediënten

400g pasta (Farfalle)

500g ongekruid gehakt

4 theelepels venkelzaad

2 sjalotten

2 tenen knoflook

1 ei

25g Parmigiano Reggiano

1 eetlepel Italiaanse kruiden

4 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels olijfolie

Zeezout

Vers gemalen peper

10 takjes verse peterselie

800g gepelde tomaten

Voorbereiding

1Doe het venkelzaad in een vijzel en stamp het zaad helemaal fijn. Snij de sjalotten en knoflook in kleine stukjes. Kluts het ei in een kommetje en schaaf de Parmigiano Reggiano. Als laatste snij je de verse peterselie zo fijn als mogelijk.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie heet is, doe je 1 sjalot, 1 knoflook en het gestampte venkelzaad in de koekenpan. Bak dit gedurende 2 tot 3 minuten zachtjes, zodat de smaken goed loskomen. Vervolgens doe je ook 2 eetlepels tomatenpuree in de pan. Laat het mengsel nog 2 minuten zachtjes op het vuur staan.

2Doe het gehakt in een grote schaal of op een groot bord, zodat je voldoende ruimte hebt om de ingrediënten met het gehakt te mengen. Leg het mengsel uit de pan op het gehakt. Voeg een kleine eetlepel zeezout toe en ook een kleine eetlepel vers gemalen peper. Doe ook de Parmezaanse kaas bij het gehakt samen met de fijn gesneden peterselie. Kneed het gehakt nu goed door, zodat de ingrediënten mooi gelijkmatig over het gehakt worden verdeeld. Tot slot doe je eerst de helft van het geklutste ei bij het gehakt en kneed het gehakt nogmaals. Eventueel kun je nog een paar eetlepels van het geklutste ei toevoegen, maar zorg ervoor dat je niet per ongeluk te veel doet.

3Om te bepalen of de smaak van het gehakt goed is, draai je 1 venkelballetje ter grootte van een golfbal. Bak dit venkelballetje in een paar minuten gaar en proef of je tevreden bent over de smaak. Eventueel kun je nog wat meer zout, peper en Parmigiano Reggiano toevoegen om de smaak van de venkelballetjes te perfectioneren. Draai nu kleine venkelballetjes van het gekruide gehakt, ook deze balletjes moeten ter grootte van een golfbal zijn.

4Als je de venkelballetjes klaar hebt, begin je met de tomatensaus. Doe een klont boter in de pan en bak hierin de 2e sjalot, de 2e teen knoflook en de eetlepel Italiaanse kruiden. Na 2 tot 3 minuten doe je de gepelde tomaten in de pan samen met de resterdende 2 eetlepels tomatenpuree. Voeg gelijk een kleine eetlepel zeezout en vers gemalen peper toe om de saus op smaak te brengen. Als de tomatensaus heet is, draai je het vuur laag en leg je de venkelballetjes in de pan. Als de balletjes in de pan liggen, doe je de deksel op de pan. Laat de pan met tomatensaus en venkelballetjes zachtjes op het vuur staan en draai de balletjes na 10 tot 15 minuten om. Herhaal dit later nogmaals en na ongeveer een half uur zijn de venkelballetjes perfect gaar. Proef of je tevreden bent over de smaak van de saus en als dit het geval is, kun je de pasta koken.

5Breng een pan water aan de kook en als het water kookt, doe je de Farfalle in het water samen met een eetlepel zeezout. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta de juiste textuur heeft, giet je de pasta af en doe je deze terug in de pan. Schep gelijk wat saus door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken. De pasta met venkelballetjes is nu helemaal klaar.

6Schep de pasta op in een mooi diep bord en leg de venkelballetjes voorzichtig op de pasta. Schaaf nog lekker wat Parmigiano Reggiano erover heen en garneer tot slot met nog wat verse peterselie. Dit recept voor pasta met venkelballetjes is nu helemaal klaar. Geniet van dit lekkere recept, buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.