Pasta all’Arrabiata dopio

Pasta all’Arrabiata dopio Pasta all Arrabiata dopio 0 0 5 0

maart 18, 2015

Pasta all Arrabiata dopio

Over Pasta all'Arrabiata dopio

Pasta all'Arrabiata dopio is echt bedoeld voor de liefhebbers van pasta met een kruidige, pittige smaak. All'Arrabiata dopio betekent dat er dubbel is gepeperd, namelijk met Spaanse peper en met verse peperkorrels. De verse peperkorrels worden zachter door het stoven en zijn prima door te bijten. Zodra je op een pepertje bijt, proef je het effect van de Arrabiata dopio, 2 soorten peper als zijnde een ware explosie!

Deze Pasta all'Arrabiata dopio wordt op het bord vergezeld door gefrituurde artisjokharten en heerlijk mals stuk kip uit de oven.

Extra info over dit recept

  • Bereiding: 1 hr 30 mins
  • 1 hr 30 mins

  • Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g pasta van De Cecco

2 eetlepels olijfolie

100g lamsgehakt

1 takje rozemarijn

2 verschrompelde Spaanse pepers

2 eetlepels hele peperkorrels

1 eetlepel oregano

50g cantharellen

400g gehakte tomaten van Mutti

Parmigiano Reggiano

Bereiding

1Verwarm een Staub of andersoortig gietijzeren pan. Zodra deze warm is, voeg je de olijfolie en bak je het lamsgehakt langzaam uit. Als het gehakt licht bruin is, doe je de gesneden rode pepers, de peperkorrels en de rozemarijn in de pan. Bak deze een paar minuten mee. Als dit mengsel donker bruin van kleur is, doe je ook de cantharellen en de oregano in de pan.

2Na 2 minuten doe je de tomaten erbij samen met een halfvol blikje water. Doe de deksel op de pan, zet de pan op een sudderplaatje op een sudderpitje voor de duur van een uur. Na een uur roer je het geheel goed door en laat je de deksel van de pan tot de arrabiata saus de gewenste dikte heeft.

3Kook de pasta in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking 'al dente'. Voeg het zout pas toe als het water kookt, maar doe nooit olijfolie in het water. Voor dit gerecht is gekozen voor Orecchiette van De Cecco, pastasoort numero 91. Giet de pasta af en doe deze direct bij de arrabiata saus. Roer het geheel door tot alle pasta is bedekt en dien het geheel op op voorverwarmde borden.

4Maak de Pasta all'Arrabiata dopio af door er Parmigiano Reggiano over heen te strooien. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.